Εφετείο: Εισαγγελική παρέμβαση για τους τραυματισμούς μετά την κατάρρευση ραφιών

Εφετείο: Εισαγγελική παρέμβαση για τους τραυματισμούς μετά την κατάρρευση ραφιών

Δικαστικοί υπάλληλοι έκαναν καταγγελία μετά την κατάρρευση μεταλλικών ραφιών τα οποία καταπλάκωσαν δύο ανθρώπους, ένα δικαστικό υπάλληλο και έναν εργαζόμενο μεταφορικής εταιρείας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισαγγελική παρέμβαση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας εκδηλώθηκε για το ατύχημα που έγινε σε γραφείο στο Εφετείο Αθηνών, όπου στεγάζεται το Ποινικό Μητρώο, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ένας υπάλληλος και ένας πολίτης.

Yπενθυμίζεται ότι χθες ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας (ΣΔΥΑ) προχώρησε σε καταγγελία για τις συνθήκες εργασίας. Σύμφωνα με τον ΣΔΥΑ, κατέρρευσαν μεταλλικά ράφια με δικογραφίες, στο Ποινικό Μητρώο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας με αποτέλεσμα να καταπλακώσουν δύο ανθρώπους, ένα δικαστικό υπάλληλο και έναν εργαζόμενο μεταφορικής εταιρείας. Για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε η παρέμβαση άλλων υπαλλήλων αλλά και πολιτών που βρίσκονταν στον χώρο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αντώνης Ελευθεριάνος μετά το περιστατικό και τις καταγγελίες των δικαστικών υπαλλήλων, διέταξε ποινική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί, αν υπήρξαν πλημμέλειες που οδήγησαν στο ατύχημα και αν έχουν τελεσθεί ποινικά αδικήματα.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ληφθούν καταθέσεις από τους παθόντες, θα ζητηθούν έγγραφα από την Επιθεώρηση Εργασίας, θα ελεγχθούν σχετικά έγγραφα εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού, ενώ θα αναζητηθεί, εάν είχε γίνει οποιαδήποτε σχετική αναφορά/καταγγελία που να προειδοποιούσε για την επικινδυνότητα στον συγκεκριμένο χώρο.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή