Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κάρυστο – Εκκενώσεις χωριών

Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κάρυστο – Εκκενώσεις χωριών

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν τη φωτιά ιδιαίτερα επικίνδυνη.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό Αμυγδαλιά της Καρύστου στη νότια Εύβοια.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν τη φωτιά ιδιαίτερα επικίνδυνη. Στην Κάρυστο μεταφέρεται το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής, καθώς η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα «απειλητική και με καλπάζουσα τάση λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 8 και 9 μποφόρ» σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Οι κάτοικοι των χωριών Αμυγδαλιά και Πρινιά έχουν εκκενώσει τα χωριά τους και με τη βοήθεια των πυροσβεστών, της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής και κατευθύνονται προς την Κάρυστο.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει ζημιές σε σπίτια παρά μόνο σε στάβλους και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Κελαϊδίτη, «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν και τα 9 μποφόρ με συνέπεια να μην μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή τα εναέρια μέσα».

Οι κάτοικοι που βρίσκονταν εκεί, ακούγοντας τις εκκλήσεις των Αρχών για να απομακρυνθούν, κατευθύνθηκαν κυρίως προς γειτονικές παραλίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή