Θεσσαλονίκη: Πώς εξαπατούσε τους καρκινοπαθείς ο ογκολόγος

Θεσσαλονίκη: Πώς εξαπατούσε τους καρκινοπαθείς ο ογκολόγος

Απολύθηκε από το δημόσιο, ύστερα από απόφαση του κεντρικού πειθαρχικού συμβουλίου. Μιλούν στην «Κ» δικηγόροι ασθενών και η διοικήτρια του «Θεαγένειου» νοσοκομείου.

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολύθηκε από το δημόσιο, ύστερα από απόφαση του κεντρικού πειθαρχικού συμβουλίου, ο ογκολόγος του «Θεαγένειου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει μηνυθεί από καρκινοπαθείς για περιπτώσεις απάτης και χρηματισμού.

«Είχε σταματήσει να εργάζεται στο νοσοκομείο από τον Αύγουστο του 2022, όταν ξεκίνησαν οι καταγγελίες και απολύθηκε οριστικά πριν από έναν μήνα, γιατί έπρεπε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες» λέει στην «Κ» η κ. Ευαγγελία Κουρτέλη, διοικήτρια του «Θεαγένειου» νοσοκομείου.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος και η δικογραφία βρίσκεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία μελετά τον φάκελο και αναμένεται να ασκήσει διώξεις.  

«Εχει αποσπάσει 15.500»

Ο ογκολόγος, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ζητούσε και έπαιρνε χρήματα από ασθενείς για αντικαρκινικά φάρμακα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποσχόμενος «θαυματουργά» αποτελέσματα ή μεγάλες πιθανότητες ίασης. 

Ο κ. Αναστάσιος Γκανάτσιος, ο οποίος έχει αναλάβει ορισμένους από τους ασθενείς του συγκεκριμένου γιατρού, μιλώντας στην «Κ», αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «σε έναν από τους δικούς μου εντολείς έχει αποσπάσει 15.500 ευρώ περίπου και σε έναν άλλον 10.000 ευρώ, με πανομοιότυπο τρόπο. Τους παρουσίαζε δηλαδή ότι μπορούσε να φέρει ένα φάρμακο από την Αμερική, το οποίο είναι θαυματουργό, καινοτόμο, πρωτοποριακό και με αυτόν τον τρόπο τους έπειθε να του καταβάλουν κάποια χρήματα. Ολα αυτά γίνονταν εντός των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου και για να φανεί όσο το δυνατόν πιο αληθοφανές αυτό που τους παρουσίαζε, τους έδινε και αποδείξεις για τα ποσά αυτά, οι οποίες μάλιστα είχαν το λογότυπο του νοσοκομείου. Με την ίδια μέθοδο εξαπάτησε 30 ασθενείς περίπου. Γνωρίζω για έναν πατέρα, ο οποίος έχει δώσει για τον γιο του 45.000 ευρώ».

«Παραδέχτηκε ότι πήρε τα χρήματα για προσωπική του χρήση»

Η Δέσποινα Ποϊριατζίδου, συνήγορος καρκινοπαθούς, ο οποίος είχε προχωρήσει σε καταγγελία ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα, πέρυσι τον Αύγουστο, μας μεταφέρει ότι από τον εντολέα της ο συγκεκριμένος γιατρός είχε ζητήσει το ποσό των 10.000 ευρώ, με την ίδια αιτιολογία, ότι δηλαδή, θα παραγγείλει ένα φάρμακο από την Αμερική.

Ο εντολέας της κατέθεσε αμέσως τα χρήματα στο λογαριασμό που του υπέδειξε ο γιατρός, στη συνέχεια όμως, επειδή περνούσε το διάστημα και έβλεπε ότι κάτι δεν πάει καλά, απευθύνθηκε στη δικηγόρο του, η οποία όπως μας μεταφέρει, κάλεσε τον γιατρό και της παραδέχτηκε ότι το φάρμακο δεν υπάρχει και τα χρήματα τα πήρε για προσωπική του χρήση. «Υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες και μηνύσεις για αντίστοιχες περιπτώσεις με μεγαλύτερα ποσά» καταλήγει η κ. Ποϊριατζίδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή