Ελεύθερος υπό όρους ο προπονητής κωπηλασίας που κατηγορείται για βιασμό

Ελεύθερος υπό όρους ο προπονητής κωπηλασίας που κατηγορείται για βιασμό

Στην απολογία του φέρεται να έκανε λόγο για «παρεξήγηση» και «ψευδή καταγγελία»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερους με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, 39χρονος προπονητής κωπηλασίας, που έχει καταγγελθεί για γενετήσιες πράξεις σε ανήλικη αθλήτριά του.

Σε βάρος του είχε απαγγελθεί, μεταξύ άλλων, κακουργηματική δίωξη για κατάχρηση ανήλικου σε γενετήσιες πράξεις και βιασμό (τελεσμένο και σε απόπειρα), πράξεις τις οποίες ο 39χρονος αρνήθηκε. Ο ίδιος στην απολογία του φέρεται να έκανε λόγο για παρεξήγηση και ψευδή καταγγελία.

Εισαγγελέας και ανακριτής ομόφωνα αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, της απαγόρευσης επικοινωνίας με την καταγγέλλουσα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως η υπόθεση είχε δει τον περυσινό Νοέμβριο το φως της δημοσιότητας, ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς της ανήλικης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, περιγράφοντας πράξεις που τελέστηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2021 και Ιουνίου 2022, όταν η κόρη τους ήταν 15 και 16 ετών.

Σε συνέχεια της μήνυσης –και αφού ο καταγγελλόμενος προπονητής απομακρύνθηκε από τον σύλλογο όπου εργαζόταν– διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα και τα ευρήματά της αξιολογήθηκαν από εισαγγελέα, που παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για δύο κακουργήματα και τρία πλημμελήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή