Κακοκαιρία Daniel: Το μεγαλύτερο ποσό αποζημιώσεων για καταστροφικό συμβάν

Κακοκαιρία Daniel: Το μεγαλύτερο ποσό αποζημιώσεων για καταστροφικό συμβάν

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος αναφέρθηκαν συνολικά 7.426 ζημιές, ενώ οι συνολικές αποζημιώσεις ξεπέρασαν τα 372 εκατ. ευρώ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπερνούν τα 372 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων για την κακοκαιρία Daniel, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Μάλιστα τα μεγέθη επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης σε καταστροφικό συμβάν από το 1993, χρονιά που συγκεντρώνονται στοιχεία από την Ενωση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών που συμμετέχουν στη σχετική έρευνα αναφέρθηκαν συνολικά 7.426 ζημιές, ενώ το ύψος των αποζημιώσεων για αυτές εκτιμάται συνολικά σε 372,05 εκατ. ευρώ 

Από αυτές οι 5.138 ζημιές αφορούν τις ασφαλίσεις περιουσίας με εκτίμηση αποζημιώσεων 364,20 εκατ. ευρώ. Η μερίδα του λέοντος (162,4 εκατ.) αφορά βιομηχανικές εγκαταστάσεις ενώ περίπου 202 εκατ. μοιράστηκαν 2.225 κατοικίες.   

Επίσης 2.278 ζημιές αφορούν ασφαλίσεις αυτοκινήτων, έξι ασφαλίσεις σκαφών και τέσσερις ασφαλίσεις μεταφορών.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου δήλωσε πως «έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την αποτίμηση των ζημιών κι έχουν πληρωθεί αποζημιώσεις για ένα σημαντικό μέρος των καταστροφών που έχουν υποστεί οι ασφαλισμένοι μας από την κακοκαιρία Daniel, σε μία χρονιά, όπως η φετινή, που η εκτίμηση των αποζημιώσεων της ασφαλιστικής αγοράς για δασικές πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα ξεπερνά τα 420 εκατ. ευρώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT