Νοσοκομεία: Στα «κόκκινα» η ΜΕΘ του Αγρινίου

Νοσοκομεία: Στα «κόκκινα» η ΜΕΘ του Αγρινίου

Η Εντατική του νοσοκομείου λειτουργεί με μόλις δύο εντατικολόγους που υπερεφημερεύουν και με μετακινήσεις γιατρών από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μόλις δύο εντατικολόγους που υπερεφημερεύουν, χωρίς διευθυντή εντατικολόγο και με μετακινήσεις γιατρών από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, παραμένει «ανοικτή» η πολύπαθη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγρινίου. Οι εκπρόσωποι των γιατρών ζητούν την άμεση ενίσχυση της στελέχωσης της μονάδας με προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων, τονίζοντας: «Διεκδικούμε το απόλυτα αυτονόητο: τη λειτουργία της ΜΕΘ όπως και όλων των άλλων τμημάτων που δικαιούμαστε και μας αξίζει, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης και της τεχνολογίας το 2023».

Η συγκεκριμένη ΜΕΘ είχε αναστείλει τη λειτουργία της εν μέσω πανδημίας, λόγω πολύ υψηλών ποσοστών θνητότητας που άγγιζαν το 100% στα περιστατικά COVID-19. Ανοιξε ξανά στις αρχές Ιανουαρίου, όταν ανέλαβε τη διεύθυνση η εντατικολόγος Εύα Μιχαηλίδου, η οποία εγκατέλειψε για τον λόγο αυτό τη θέση της στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Τότε η μονάδα λειτουργούσε με τρεις εντατικολόγους και έναν παθολόγο με θέση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ο οποίος ολοκληρώνοντας εξειδίκευση στην εντατικολογία, μετακινήθηκε στη ΜΕΘ. Από τις 12 κλίνες της, λειτούργησαν αρχικά οι τέσσερις, οι οποίες με πολύ αγώνα έγιναν επτά, ενώ το ποσοστό θνητότητας μειώθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τον περασμένο Ιούλιο η κ. Μιχαηλίδου, που είχε να αντιμετωπίσει ένα πολύ δύσκολο κλίμα και πολεμική εντός του νοσοκομείου, υπέβαλε την παραίτησή της. Παρέμεινε έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν και έκλεισε η ΜΕΘ για απολύμανση σε πρώτο στάδιο.

«Χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση, χωρίς κανένα συγκεκριμένο πλάνο, χωρίς κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο της εργασίας και της εφημερίας των συναδέλφων, γίναμε γνώστες ότι επαναλειτουργεί η ΜΕΘ. Στο τμήμα πια υπηρετούν δύο συνάδελφοι εντατικολόγοι που υπερεφημερεύουν και θα συμπληρώνονται οι εφημερίες περίπου 10 ημερών, με συναδέλφους εντατικολόγους των ΜΕΘ των νοσοκομείων των Ιωαννίνων, με “εντέλλεσθε” από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Σημειωτέον ότι ο συνάδελφος παθολόγος με θέση στο ΤΕΠ που είχε μετακινηθεί στη ΜΕΘ για ενίσχυση, υπέβαλε και αυτός την παραίτησή του», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας. Οι εκπρόσωποι των γιατρών ζητούν «ταυτόχρονη προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων της ΜΕΘ (δύο θέσεις) και του διευθυντή με κατεπείγουσες διαδικασίες και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, προθεσμίες που θα είναι σε όλους γνωστές». Και προειδοποιούν το υπουργείο Υγείας, τη διοίκηση της ΥΠΕ και του νοσοκομείου «να μην τολμήσουν να μετακυλίσουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για οτιδήποτε αδόκητο μπορεί να συμβεί δυνητικά, στο ιατρικό και λοιπό προσωπικό, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασθενών κάτω από αντίξοες συνθήκες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή