Κακοκαιρία: Πού αναμένονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Κακοκαιρία: Πού αναμένονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας έως τη Δευτέρα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά περίπτωση θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, καθώς και νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν έως τα 7 μποφόρ, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που θα επικρατήσει από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr.

Οπως επισημαίνεται, δύο διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας το επόμενο τριήμερο. Σε ό,τι αφορά την Παρασκευή, πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας, η ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά.

Τα καιρικά φαινόμενα έως το βράδυ θα επεκταθούν στη Μακεδονία και στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου, καθώς και στα νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr, τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Στους χάρτες που ακολουθούν, με μαύρες και λευκές κουκίδες επισημαίνονται οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης, με χαλάζι μικρού μεγέθους, ενώ με κόκκινα τρίγωνα σημειώνονται οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης, με χαλάζι μεγαλύτερου μεγέθους.

Κακοκαιρία: Πού αναμένονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις-1
Κακοκαιρία: Πού αναμένονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις-2

Στο Ιόνιο το μεσημέρι και απόγευμα θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 7 μποφόρ που από τις πρώτες βραδινές ώρες θα γίνουν δυτικοί έως 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους έως 6 μποφόρ από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κατά τόπους.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Παρασκευή 10/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT