Νότια προάστια: Εκλεβαν ηλικιωμένους παριστάνοντας τους συντηρητές ασανσέρ

Νότια προάστια: Εκλεβαν ηλικιωμένους παριστάνοντας τους συντηρητές ασανσέρ

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο επιπλέον μέλη της συμμορίας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε σπείρα, που διέπραττε κλοπές από σπίτια ηλικιωμένων, προσποιούμενη τους υπαλλήλους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και τους συντηρητές ασανσέρ.

Επειτα από επιχείρηση με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ στα Ανω Λιόσια, συνελήφθησαν χθες το πρωί τέσσερις Ελληνες, ηλικίας 21, 24, 27 και 39 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο επιπλέον μέλη της συμμορίας.

Οπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι κατηγορούμενοι διέπρατταν κλοπές σε σπίτια ηλικιωμένων, με το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν να ξεπερνά τις 190.000 ευρώ.

Ο τρόπος δράσης τους 

Τα μέλη της συμμορίας, κυρίως πρωινά και μεσημβρινές ώρες, κινούνταν στα νότια προάστια και αναζητούσαν σπίτια που έμεναν ηλικιωμένοι. Οταν τους εντόπιζαν, χτυπούσαν τα κουδούνια και  υποδύονταν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ασανσέρ, οι οποίοι τους επισκέπτονται δήθεν για διαρροή ρεύματος ή βλάβη.

Οταν οι ένοικοι πείθονταν και οι κατηγορούμενοι κατάφερναν να μπουν στο σπίτι τους, ένας αναλάμβανε την απασχόλησή τους, αποπροσανατολίζοντας τους με διάφορες προφάσεις, όπως τον έλεγχο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ή των οικιακών συσκευών, ώστε οι υπόλοιποι με γρήγορες και μεθοδευμένες κινήσεις να ψάξουν τους χώρους και να πάρουν κοσμήματα και χρήματα.

Σε άλλες περιπτώσεις ακολουθούσαν ηλικιωμένους την ώρα που επέστρεφαν σπίτια τους και τους προσέγγιζαν με παρόμοιο τρόπο. Σε μία από αυτές, έπεισαν ηλικιωμένο να μαζέψει ο ίδιος χρήματα και κοσμήματα σε αλουμινόχαρτο, ώστε να τα «προστατεύσουν» από τις εργασίες και στη συνέχεια τα έκλεβαν.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 9 περιπτώσεις κλοπών σε Αλιμο, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη και Βάρκιζα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν, κοσμήματα, ρολόγια, κάμερες μαζί με καταγραφικό μηχάνημα, κάλυκας, σκευάσματα βελτίωσης αθλητικών επιδόσεων και το ποσό των 2.300 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή