Αρθρο Στέφανου Μάνου στην «Κ»: Mετρό ή δέντρα

Αρθρο Στέφανου Μάνου στην «Κ»: Mετρό ή δέντρα

Το 10% των στεγών της Γερμανίας είναι φυτεμένο. Γιατί να μην είναι για μια φορά δημιουργική η αντιπολίτευση;

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεσηκώθηκαν μερικοί κάτοικοι της πλατείας Εξαρχείων, του Ευαγγελισμού και του Κολωνακίου επειδή κόβονται δέντρα για να κατασκευαστούν οι σταθμοί της γραμμής 4 του μετρό. Υπέρ των δέντρων και κατά του μετρό τάχτηκε επιπολαίως η αντιπολίτευση και, δυστυχώς, ο νέος δήμαρχος της Αθήνας. Είναι προφανές ότι τα ελατήρια της διαμαρτυρίας των πολιτών είναι αυστηρώς τοπικά. Διαμαρτύρονται διότι θα κοπεί ένα δέντρο που τους σκιάζει το καλοκαίρι, είναι μια κάποια δροσιά. Αδιαφορούν για το γενικότερο καλό που θα προσφέρει στη ποιότητα της ζωής όλων των Αθηναίων η επέκταση του μετρό. Τριακόσιες πενήντα χιλιάδες πολίτες ημερησίως θα χρησιμοποιούν τη γραμμή 4, που μερικές δεκάδες εγωιστικά σκεπτόμενοι πολίτες θέλουν να ματαιώσουν. Δεν έχω δίλημμα. Να κοπούν τα δέντρα που εμποδίζουν την κατασκευή.

Αντί της επιπόλαιης υιοθέτησης της εγωιστικής και ανόητης απαίτησης να μην κοπούν τα δέντρα που εμποδίζουν την κατασκευή του μετρό, η αντιπολίτευση και ο εκλεγμένος δήμαρχος θα μπορούσαν να χαρτογραφήσουν τις κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας, που προσφέρονται για τη φύτευση μεγάλων φυλλοβόλων δέντρων. Οχι κακόμοιρες μουριές, αλλά μεγάλα σκιερά δέντρα. Σκεφτείτε για παράδειγμα τη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου από το Χίλτον έως το Στάδιο με μεγάλες δεντροστοιχίες. Θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν τη δημιουργία κήπων και πράσινων εκτάσεων στις στέγες των σπιτιών. Το 10% των στεγών της Γερμανίας είναι φυτεμένο. Γιατί να μην είναι για μια φορά δημιουργική η αντιπολίτευση;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή