Flyover στη Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν τα έργα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Flyover στη Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν τα έργα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα είναι μήκους 13 χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει την κατασκευή οκτώ χιλιομέτρων υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στήθηκε σήμερα το πρώτο εργοτάξιο στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου, γνωστής και ως «Flyover».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει στο σημείο σύνδεσης με την Εξωτερική Περιφερειακή κλείνοντας την αριστερή λωρίδα με σκοπό να μειωθούν οι ταχύτητες των οχημάτων. 

Οπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, μεταξύ των ανισόπεδων Κόμβων Κ5 (περιοχή νοσοκομείου Παπαγεωργίου) και Κ10 (Κωνσταντινοπολίτικα). 

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τις δύο ελεύθερες αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας του ίδιου ρεύματος πορείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα ο αυτοκινητόδρομος θα είναι μήκους 13 χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει την κατασκευή οκτώ χιλιομέτρων υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου (εκ των οποίων τα 4 χιλιόμετρα σε συνεχή γέφυρα), εννέα ανισόπεδους κόμβους, 10 νέες γέφυρες, και τρεις νέες σήραγγες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή