Μάλεμε: Δεμένοι στις θέσεις τους βρέθηκαν οι πιλότοι του αεροσκάφους

Μάλεμε: Δεμένοι στις θέσεις τους βρέθηκαν οι πιλότοι του αεροσκάφους

Oι πιλότοι δεν είχαν λάβει άδεια από την Πολεμική Αεροπορία για προσγείωση στο Μάλεμε ή έγκριση προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Σούδας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεμένοι στις θέσεις τους βρέθηκαν οι δύο πιλότοι του διθέσιου αεροσκάφους που κατέπεσε στη θάλασσα του Μάλεμε Χανίων στην Κρήτη. Και οι δύο πιλότοι, που ανήκαν στην Aερολέσχη Δυτικής Αθήνας, ανασύρθηκαν νεκροί.

Αναλυτικότερα, ο 60χρονος πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους ήταν πρόεδρος της Aερολέσχης Δυτικής Αθήνας και ο 61χρονος συγκυβερνήτης ήταν μέλος της ίδιας αερολέσχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι πιλότοι δεν είχαν λάβει άδεια από την Πολεμική Αεροπορία για προσγείωση στο Μάλεμε ή έγκριση προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Σούδας.

Λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη εμπειρία του κυβερνήτη δεν αποκλείεται να υπήρξε απώλεια στήριξης του αεροσκάφους με απότομη κλίση προς τα κάτω. Λόγω της χαμηλής πτήσης είναι πιθανό να μην υπήρχε ο χρόνος για να αναστραφεί η πτώση του σκάφους.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου των δύο θυμάτων αναμένεται να εξακριβωθούν από τη νεκροψία-νεκροτομή. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους θα μεταφερθούν σε κλειστό χώρο του αεροδρομίου του Μάλεμε προκειμένου να εξεταστούν από εμπειρογνώμονα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT