Σκρέκας: Πάνω από 700 οι κωδικοί «μόνιμης μείωσης τιμής»

Σκρέκας: Πάνω από 700 οι κωδικοί «μόνιμης μείωσης τιμής»

Ο υπουργός σημείωσε ότι το πλήθος των προσφορών στα ράφια των σούπερ μάρκετ δημιουργεί ανασφάλεια στον καταναλωτή

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σειρά μέτρων του υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να μην παρατηρούνται οι καθημερινές αυξομειώσεις των τιμών, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι το πλήθος των προσφορών στα ράφια των σούπερ μάρκετ δημιουργεί, όπως είπε, ανασφάλεια στον καταναλωτή, ενώ δεν λειτουργεί προς όφελος του. Η στρατηγική των προσφορών δημιουργεί μια κατάσταση ζούγκλας στην αγορά, τόνισε.

Σχετικά με την πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωσης Τιμής», ο υπουργός ανέφερε ότι, μέχρι τώρα, οι κωδικοί των προϊόντων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ ξεπερνούν τους 700 και εξέφρασε τη βεβαιότητα για την αύξησή τους.

Τα πρόστιμα

Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα, ο υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι πολυεθνικές και οι άλλες εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα για υπέρβαση του επιτρεπόμενου περιθωρίου κέρδους «οφείλουν να φέρουν διορθωμένους τιμοκαταλόγους εντός δύο μηνών», ενώ σημείωσε ότι θα ακολουθήσει και νέος έλεγχος για να επιβεβαιωθεί ότι διορθώθηκαν οι τιμές.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το πρόστιμο αφορά προϊόντα για τα οποία υπήρξε αποδεδειγμένη παρανομία. Ως παράδειγμα ανέφερε ότι στη μία πολυεθνική επιβλήθηκε πρόστιμο για 60 κωδικούς όπου αποδεδειγμένα υπήρξε παρανομία, αν και η εταιρεία διακινεί περισσότερους από 500 κωδικούς.

Το πρόστιμο, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, «είναι διπλάσιο του οφέλους για όλο το απόθεμα που έχουν στην αποθήκη τους για το επόμενο διάστημα».

Επίσης, ο Κ. Σκρέκας τόνισε με έμφαση ότι στόχος δεν είναι να καταστραφούν οι εταιρείες, ούτε να πληγούν τα προϊόντα που είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα για τα νοικοκυριά, αλλά να μειωθούν οι τιμές τους.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές στις λαϊκές αγορές, ο υπουργός ανέφερε ότι, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αποκλιμάκωση των τιμών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μεγάλους χονδρεμπόρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή