42χρονος βασάνιζε άτομα με αναπηρία – Μετέδιδε στο διαδίκτυο τις κακοποιητικές πράξεις

42χρονος βασάνιζε άτομα με αναπηρία – Μετέδιδε στο διαδίκτυο τις κακοποιητικές πράξεις

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύλληψη ενός 42χρονου που μετέδιδε ζωντανά σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κακοποιητικές πράξεις σε βάρος δύο ατόμων ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές

Ο 42χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, κατηγορείται για πρόκληση σωματικών βλαβών, για εξύβριση και για μαστροπεία, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο κατηγορούμενος, έχοντας στην κατοχή του λογαριασμό σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για την αναπαραγωγή εικονοληπτικού υλικού σε εγγεγραμμένους χρήστες, προέβαινε σε ζωντανή μετάδοση -το τελευταίο χρονικό διάστημα- σε κατ’ εξακολούθηση κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος δύο νεαρών ατόμων, εκμεταλλευόμενος αναπηρία τους.

Η εν λόγω κακοποιητική συμπεριφορά συνιστούσε, μεταξύ άλλων, συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, όπως χτυπήματα με συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), αλλά και εξώθηση σε πράξεις γενετήσιας ελευθερίας.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στις 6 Νοεμβρίου στο Κερατσίνι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη μέριμνα των θυμάτων ρατσιστικής κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT