Σχοινάς: Η Ε.Ε. θα προτείνει στη ΔΟΕ ο Μαραθώνιος των Ολυμπιακών Αγώνων να γίνεται στην Αθήνα

Σχοινάς: Η Ε.Ε. θα προτείνει στη ΔΟΕ ο Μαραθώνιος των Ολυμπιακών Αγώνων να γίνεται στην Αθήνα

«Είναι ένα γεγονός που συνδέεται άμεσα με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Εχει ρίζα στην Ιστορία και νομίζω ότι είναι μια υπόθεση που, αν την παλέψουμε όλοι μαζί, ο δήμος, η κυβέρνηση, εμείς από την Ευρώπη, μπορούμε να τα καταφέρουμε»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσε να προτείνει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και στον Τόμας Μπαχ ο Μαραθώνιος να πραγματοποιείται στην αυθεντική του διαδρομή, εδώ στην Αθήνα, ανεξαρτήτως τού πού θα διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δήλωσε λίγο πριν από την εκκίνηση του 40ού Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Είναι ένα γεγονός που συνδέεται άμεσα με την Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Εχει ρίζα στην Ιστορία και νομίζω ότι είναι μια υπόθεση που, αν την παλέψουμε όλοι μαζί, ο δήμος, η κυβέρνηση, εμείς από την Ευρώπη, μπορούμε να τα καταφέρουμε», σημείωσε ο ίδιος. 

«Με δύο πολέμους στην άμεση γειτονιά μας φέτος, θελήσαμε να είμαστε ένας από τους θεσμικούς υποστηρικτές του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας», πρόσθεσε.

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι είναι «ένα μεγάλο διεθνές πανευρωπαϊκό γεγονός μεγάλης εμβέλειας, που φέρνει και τις αξίες τις ευρωπαϊκές στο προσκήνιο: την ανάγκη για ειρήνη, εκεχειρία, συμπερίληψη, ανοχή στο διαφορετικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT