Προειδοποίηση ΙΣΑ για τις αισθητικές επεμβάσεις από μη γιατρούς

Προειδοποίηση ΙΣΑ για τις αισθητικές επεμβάσεις από μη γιατρούς

Την προσοχή των πολιτών στη διενέργεια επεμβατικών ιατρικών πράξεων αισθητικής φύσης από μη γιατρούς, εφιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσοχή των πολιτών στη διενέργεια επεμβατικών ιατρικών πράξεων αισθητικής φύσης από μη γιατρούς, εφιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό οι καταγγελίες ότι μη γιατροί προβαίνουν, σε μη αδειοδοτημένους φορείς πρωτοβάθμιας υγείας, σε πράξεις όπως botox, εφαρμογή δερματικών εμφυτευμάτων, νήματα ή άλλες ενέσιμες θεραπείες προσώπου ή σώματος, ενδεχόμενα με χρήση υλικών αμφιβόλου ποιότητας και άγνωστης προέλευσης.

Το αποτέλεσμα της πρακτικής αυτής είναι ότι έχουν αυξηθεί οι αναφορές για παραμορφώσεις προσώπου ή άλλων μερών του σώματος, δυσμορφίες, νεκρώσεις, λοιμώξεις, αλλεργικές αντιδράσεις, σημειώνει ο ΙΣΑ.

«Οι πράξεις αυτές αποτελούν ιατρική πράξη που εκτελείται αποκλειστικά από ιατρούς και συγκεκριμένα από δερματολόγους ή πλαστικούς χειρουργούς, οι οποίοι διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση, εμπειρία και άδεια άσκησης επαγγέλματος σε νόμιμα αδειοδοτημένους χώρους, τους οποίους μπορεί εύκολα να εντοπίσει κάθε ενδιαφερόμενος στην ιστοσελίδα του ΙΣΑ», επισημαίνεται καταληκτικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT