Θάνατος 17χρονου Ρομά: Επεισόδια σε Θήβα και Ασπρόπυργο

Θάνατος 17χρονου Ρομά: Επεισόδια σε Θήβα και Ασπρόπυργο

Διαμαρτυρίες και επεισόδια πυροδότησε και σήμερα η υπόθεση με τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομά, στο Λεοντάρι Βοιωτίας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαμαρτυρίες και επεισόδια πυροδότησε και σήμερα η υπόθεση με τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομά, στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το radiothiva.gr, ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Πυρί της Θήβας, όπου άτομα από τον καταυλισμό των Ρομά έχουν κλείσει δρόμους, ανάβοντας φωτιές σε κάδους.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται πως πολύωρα επεισόδια συνέβησαν και την Κυριακή, όταν ομάδα δεκάδων ατόμων βρέθηκε στη γέφυρα της περιοχής, άναψε φωτιές και ξεκίνησε να πετάει πέτρες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένταση επικρατεί και στον Ασπρόπυργο, ενώ κλειστή παρέμεινε, λόγω των επεισοδίων, η περιφερειακή Αιγάλεω.

Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε στον αστυνομικό της ΟΠΚΕ, για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομά στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Ο 41χρονος αρχιφύλακας οδηγήθηκε τη Δευτέρα στον εισαγγελέα Θηβών, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της παράνομης εκτέλεσης πυροβολισμού εξουδετέρωσης, ωστόσο, ζήτησε και πήρε προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή