Απολογία Πισπιρίγκου: «Δεν θα πείραζα ποτέ ούτε τρίχα της Τζωρτζίνας»

Απολογία Πισπιρίγκου: «Δεν θα πείραζα ποτέ ούτε τρίχα της Τζωρτζίνας»

Αρνείται όλες τις κατηγορίες η 35χρονη

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον των δικαστών του ΜΟΔ σχετικά με τις δύο βαριές κατηγορίες που της καταλογίζονται για πράξεις σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Η 35χρονη κλήθηκε να δώσει τη δική της εκδοχή για το πώς πέθανε η Τζωρτζίνα μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου «είχε μία καλή κλινική εικόνα».

«Ημουν και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς. Αρνούμαι συνολικά τις κατηγορίες. Δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου να πειράξω μια τρίχα από την κόρη μου. Εδώ δεν μιλούσαν για το παιδί το δικό μου. Η Τζωρτζίνα γεννήθηκε το 2013 στην Πάτρα, είχα ομαλή εγκυμοσύνη. Γεννήθηκε με καισαρική γιατί έκανε παλμούς τις τελευταίες ώρες του τοκετού», είπε στην αρχή της απολογίας της η κατηγορούμενη και πρόσθεσε σε άλλο σημείο:

«Αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά για πρώτη φορά. Οταν με κοίταξε μου έδωσε το νόημα της ζωής. Εκείνη την ημέρα της ορκίστηκα ότι θα είμαι για πάντα δίπλα της για ό,τι χρειαστεί. Οσο ήταν μωρό είχε κολικούς, όμως μεγάλωνε φυσιολογικά δίπλα μας. Ζούσαμε σε σπίτι που μου είχε παραχωρήσει ο θείος μου. Το 2014 μετακομίσαμε και για να έχει ένα δωμάτιο η Τζωρτζίνα […] Οταν έγινε 1,5 γεννήθηκε και η Μαλένα, ήταν μαζί στο ίδιο δωμάτιο».

Αναφερόμενη στην κατάσταση της υγείας της Τζωρτζίνας, η κατηγορούμενη είπε πως το παιδί δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σε άλλο σημείο, η κατηγορούμενη, κλαίγοντας, είπε: «Μέχρι τώρα δεν μου έχει εξηγήσει κανείς γιατί έμεινε τετραπληγικό αυτό το παιδί. Κανένας δεν μου εξηγεί πώς έπαθε ανακοπή η Τζωρτζίνα μου. Με δεδομένα, όχι με εικασίες».

Για την εισαγωγή του παιδού στο Καραμανδάνειο τον Απρίλιο του 2021, οπότε έπαθε την ανακοπή, η κατηγορούμενη είπε πως «πιστεύαμε πως ήταν ψυχολογικό, γιατί δυστυχώς ήταν μπροστά σε ένα βίαιο επεισόδιο που είχαμε με τον πατέρα της. Δυστυχώς, το είδε».

«Η Τζωρτζίνα δυστυχώς βίωσε την απώλεια των δύο μικρότερων αδελφών της και δεν εκφράστηκε ποτέ, δεν έκλαψε ποτέ, με προτροπή ψυχολόγου την πήγαμε στο γραφείο τελετών. Όταν έφυγε η Μαλένα, της λέγαμε πως έγινε αγγελάκι. Ήταν πιο μικρή. Στην Ίριδα πήγε να την αγγίξει και επειδή ήταν κρύο το χεράκι της τραβήχτηκε πίσω. Την ρώτησα αν θέλει να φύγουμε και μου είπε πως θα κάνει ό,τι έκανε με την Μαλένα». 

Νωρίτερα, ο συνήγορος, Αλέξης Κούγιας υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης της προέδρου της έδρας από την κατηγορούμενη, καταλογίζοντάς της μεροληψία. Προφορικά, ο κ. Κούγιας απαρίθμησε τους λόγους για τους οποίους η κατηγορούμενη θεωρεί ότι η πρόεδρος της έδρας τήρησε μεροληπτική στάση σε βάρος της 35χρονης. 

Ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά με την πρόεδρο της δίκης.

Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου θα συνεχιστεί στις 23 Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή