Θάνατος 17χρονου Ρομά: Σοβαρά επεισόδια στη Λ. Νάτο – Εκλεισε η Μεσογείων

Θάνατος 17χρονου Ρομά: Σοβαρά επεισόδια στη Λ. Νάτο – Εκλεισε η Μεσογείων

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στον Ασπρόπυργο, όπου Ρομά άναψαν φωτιές και πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση σημειώνεται στη λεωφόρο Μεσογείων όπου ομάδα Ρομά έχει ανάψει φωτιές, διαμαρτυρόμενη για τον θάνατο του 17χρονου από αστυνομικά πυρά στη Βοιωτία, το περασμένο Σάββατο.

Νωρίτερα, η λεωφόρος Μεσογείων παρέμεινε κλειστή στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μερικώς, καθώς άνοιξε η αριστερή λωρίδα, ενώ αναμένεται να δοθούν και οι υπόλοιπες λωρίδες, μετά τον καθαρισμό του οδοστρώματος.

Την ίδια στιγμή, κλειστή παραμένει και στα δύο ρεύματα η λεωφόρος ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, από το ύψος της περιφερειακής Αιγάλεω έως την οδό Αγίου Γεωργίου, όπου περίπου 200 συγκεντρωμένοι άναψαν φωτιές σε κάδους και πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς.

Στο σημείο, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων.

Eπιθέσεις με πέτρες εναντίον αστυνομικών σημειώθηκαν και στην συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου στο Μενίδι, όπου η ένταση έχει πλέον αποκλιμακωθεί.

Σημειώνεται πως είναι η τέταρτη ημέρα έντασης και αντιδράσεων για τον θάνατο του 17χρονου, καθώς επεισόδια έχουν επίσης σημειωθεί, μεταξύ άλλων, σε Μέγαρα, Θήβα, Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα την Τετάρτη, σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Αλίαρτο η κηδεία του 17χρονου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT