Προφυλακιστέοι οι δύο για το «κοκτέιλ ναρκωτικών» στη 16χρονη

Προφυλακιστέοι οι δύο για το «κοκτέιλ ναρκωτικών» στη 16χρονη

Η κοπέλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φυλακή οδηγούνται δύο από τους πέντε κατηγορούμενους που απολογήθηκαν για την υπόθεση της 16χρονης η οποία ύστερα από χρήση κοκτέιλ ισχυρών τοξικών ουσιών νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση.

Μετά τις απολογίες τους στην αρμόδια ανακρίτρια, οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στους δύο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Οι κατηγορούμενοι φέρεται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και αφορούν διακεκριμένη διακίνηση περί ναρκωτικών, βαριά σωματική βλάβη λόγω διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικη, συμμορία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Απολογούμενοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν αποδέχθηκαν ότι έδωσαν ναρκωτικά στο κορίτσι, το οποίο φέρεται να βρέθηκε σε σπίτι στον Βύρωνα με φίλη της, προσκεκλημένες από συνομήλικό τους.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση, που ήρθε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά τη διακομιδή της 16χρονης στο νοσοκομείο, στις αρχές του Νοεμβρίου, αφορά τη δράση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, μεταξύ των οποίων και το ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω τοξικότητας μείγμα «σίσα», που έχει πολύ χαμηλή τιμή.

Το χρονικό

Ολα ξεκίνησαν έπειτα από κλήση που δέχτηκε το ΕΚΑΒ το πρωί της 6ης Νοεμβρίου. Η κλήση έγινε από διαμέρισμα στην περιοχή του Βύρωνα, το οποίο ανήκει σε έναν από τους δράστες. Σε αυτό το σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» είχαν βρεθεί το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου οι συλληφθέντες, η 16χρονη και μία φίλη της.

Εκεί έκαναν χρήση ουσιών και προμήθευσαν στη 16χρονη, κάνναβη και ηρωίνη. Το επόμενο πρωί η ανήλικη δεν ξυπνούσε, είχε μάτια γουρλωμένα και έβγαζε αίμα και υγρά από τη μύτη. 

Οι δράστες έφυγαν από το σπίτι και έμεινε μαζί της μόνο η φίλη της. Η 16χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» χωρίς σφυγμό, και της έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και επανήλθε. Η κατάστασή της κρίθηκε πολύ κρίσιμη και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή