Έξαρση της βίας των ανηλίκων – Συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Αττική

Έξαρση της βίας των ανηλίκων – Συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Αττική

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μπαράζ περιστατικών βίας ανηλίκων έρχεται στη δημοσιότητα έπειτα από σειρά σχετικών συλλήψεων στις οποίες προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία είχε ανακοινώσει 1.353 συλλήψεις ανηλίκων σε όλην τη χώρα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, για διάφορα αδικήματα, γεγονός δηλωτικό μιας αυξητικής τάσης στην παραβατικότητα των ανηλίκων.

Εξι συλλήψεις ανηλίκων σε Ψυχικό και Χολαργό

Συνολικά έξι ανήλικοι συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο σε Ψυχικό και Χολαργό για ληστεία σε βάρος ανηλίκων και φθορές σε σχολικό συγκρότημα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο συνελήφθησαν στον Χολαργό τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας 14 και 13 ετών, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία.Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι εισήλθαν σε σχολικό συγκρότημα και προξένησαν φθορές σε σχολικό εξοπλισμό (ηλεκτρονικούς υπολογιστές και θρανία).

Επειτα από σήμα του κέντρου και συντονισμένη κινητοποίηση των δυνάμεων που περιπολούσαν στην περιοχή, αστυνομικοί μετέβησαν στο σχολικό συγκρότημα όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τους 4 ανήλικους οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των παραπάνω πράξεων.

Επιπρόσθετα, τα ξημερώματα της Κυριακής συνελήφθησαν από αστυνομικούς 2 ανήλικοι, ηλικίας 15 και 16 ετών για ληστεία κατά συναυτουργία ενώ αναζητείται συνεργός τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι αφού αποβιβάστηκαν από λεωφορείο προσέγγισαν 3 ανήλικους (15 και 16 ετών) και χτυπώντας τους με γροθιές και κλωτσιές, τους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, είδη ρουχισμού και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν κρυμμένα πίσω από τη ρόδα σταθμευμένου αυτοκινήτου τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Αποτέλεσμα των χτυπημάτων ήταν ο σοβαρός τραυματισμός ενός εκ των θυμάτων, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ ο 15χρονος δράστης έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για κλοπή δικύκλου.

Συνελήφθησαν 3 ανήλικες

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου την περασμένη Παρασκευή, στο Περιστέρι τρεις ανήλικες, ηλικίας 16, 14 και 13 ετών, για σωματικές βλάβες και απειλή σε βάρος συνομήλικής τους.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αμεσης Δράσης Αττικής συνέλαβε τις ανήλικες το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, καθώς επιτέθηκαν και απείλησαν λεκτικώς 13χρονη εντός σχολικού συγκροτήματος.

Επιπλέον αναζητείται ανήλικος για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων καθώς βιντεοσκόπησε και διαμοίρασε την εν λόγω επίθεση.

Ειδική δράση της ΕΛ.ΑΣ. στη Γλυφάδα

Ειδική επιχειρησιακή δράση της Αστυνομίας για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (18/11) στην περιοχή της Γλυφάδας. 

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε στις πλατείες Αγίου Κωνσταντίνου και Εσπερίδων, ελέγχθηκαν 18 άτομα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας, ενώ όπως επισημαίνεται «ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή