Απολογία Πισπιρίγκου με αιχμές κατά γιατρών

Απολογία Πισπιρίγκου με αιχμές κατά γιατρών

Χωρίς να προσκομίζει ουσιώδη στοιχεία, επέρριψε στον διευθυντή της ΜΕΘ ευθύνες για τη νοσηλεία του παιδιού της

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nα πείσει για την αθωότητά της δικαστές και ενόρκους για το βαρύ κατηγορητήριο που της έχει αποδοθεί επιχείρησε και κατά τη δεύτερη ημέρα της απολογίας της χθες η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η μητέρα των τριών ανήλικων κοριτσιών κατηγορείται ότι τα δολοφόνησε, ενώ η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε ιατρικά αίτια και σφάλματα γιατρών.

Στη δίκη που ξεκίνησε από τον περασμένο Ιανουάριο και κοντεύει έναν χρόνο και στην οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογείται, δικάζεται μόνον για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου από τα τρία παιδιά, ο θάνατος της οποίας αποδίδεται σε δολοφονικές ενέργειες της μητέρας της –κατά το κατηγορητήριο– και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των Αρχών, καθώς διατάχθηκε έρευνα για τους θανάτους των τριών παιδιών· έρευνα που κατέληξε σε απόδοση βαρύτατων κατηγοριών στη μητέρα τους.

Η κατηγορούμενη κατά τη χθεσινή της απολογία, με συναισθηματικό τρόπο περιέγραψε τη ζωή του 9χρονου παιδιού της, τα άσχημα βιώματά του, αφού είχε ζήσει τις απώλειες των δύο μικρότερων αδελφών της, της Μαλένας και της Ιριδας, ενώ προσπάθησε να απαντήσει στο βαρύ κατηγορητήριο για την πρόκληση του θανάτου της 9χρονης. Η Ρούλα Πισπιρίγκου στράφηκε πολλές φορές εναντίον του Ανδρέα Ηλιάδη, διευθυντή της ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, που ήταν ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας.

Χωρίς να προσκομίζει κάποια ουσιώδη στοιχεία, επέρριψε στον διευθυντή της ΜΕΘ ευθύνες για τη νοσηλεία του παιδιού της, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «άρχισε να με κατηγορεί ότι δεν κλαίω, ότι πηγαίνουμε με τον Μάνο με καλά ρούχα και αρώματα στην εντατική… “Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια μάνα πολύ ψυχρή”, μου είπε. Εγώ απάντησα πως ακολουθώ τις δικές του οδηγίες. Αν θέλω να κλάψω, του είπα, να είστε σίγουρος ότι στο νεκροταφείο έχω μάρμαρα από δυο παιδιά και εκεί πάω και κλαίω. Εδώ που αναπνέει, που την πιάνω, δεν θα κλάψω. Το είπα, είμαι παγοκολόνα, έτσι ήρθαν τα πράγματα στη ζωή μου».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, εκτός από τον κ. Ηλιάδη επιτέθηκε απολογούμενη και σε άλλους γιατρούς, όπως τον εντατικολόγο που έκανε τις φυσικοθεραπείες στο άτυχο κοριτσάκι όταν είχε μείνει παραπληγικό. Σαφείς αιχμές άφησε και για τις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου, που κατά την ίδια είχαν κενά στη δουλειά τους. «Και ήρθαν εδώ και είπαν για τα νύχια μου και τι χρώμα ήταν το μαλλί μου, ξανθό ή κόκκινο. Και με έλεγαν ψύχραιμη. Ηθελα να τις πιάσω μία μία και να τους πω, με τι ασχολείστε; Εμπαινα μέσα κι έβλεπα βλέμματα καρφωμένα πάνω μου, λες κι έμπαινα στο Μπιγκ Μπράδερ. Ενιωθα ότι με αντιμετώπιζαν σαν σίριαλ κίλερ. Αλλά δεν μίλησα. Είπα όχι. Το καλύτερο για το παιδί». Σύμφωνα με την κατηγορουμένη, το παιδί κόλλησε τρία μικρόβια μέσα στο νοσοκομείο, εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο, το οποίο ωστόσο, όπως είπε, το προσπέρασε: «Ομως η ηρωίδα μου το κατάφερε κι αυτό». Η απολογία της θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη το πρωί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT