«Δράκος των Εξαρχείων»: Εισαγγελική έρευνα για την αποφυλάκισή του

«Δράκος των Εξαρχείων»: Εισαγγελική έρευνα για την αποφυλάκισή του

Η προκαταρκτική εξέταση έχει διερευνώμενο αδίκημα την παράβαση καθήκοντος και εστάλη στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αναζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών σχετικά με τη μη έγκαιρη ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών για την υπόθεση του 23χρονου Σύρου, ο οποίος προφυλακίστηκε την Παρασκευή, κατηγορούμενος για επιθέσεις σεξουαλικής βίας στα Εξάρχεια.

Η έρευνα που ξεκινά, έπειτα από παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Καλλιόπης Βαρδάκη, έχει στόχο να διακριβωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες σχετικά με την αποφυλάκισή του, αναφορικά με υπόθεση απόπειρας βιασμού ηλικιωμένης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης καθώς ήδη διαβιβάστηκε από την κ. Βαρδάκη φάκελος με όλα τα σχετικά έγγραφα όσον αφορά την έγκαιρη ενημέρωση που είχαν τόσο το Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού όσο και η Δομή της Μαλακάσας για την άρση της κράτησης, τον περασμένο Αύγουστο, του αλλοδαπού και τους όρους που του επιβληθήκαν σε αντικατάστασή της.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, το Αστυνομικό Τμήμα επί σειρά μηνών δεν ειδοποίησε τις εισαγγελικές αρχές ότι ο 23χρονος δεν τήρησε τους όρους που του είχαν επιβληθεί και αφορούσαν τόσο τη διαμονή του στη Μαλακάσα όσο και την υποχρέωση εμφάνισης στο Α.Τ. Ωρωπού.

Η προκαταρκτική εξέταση έχει διερευνώμενο αδίκημα την παράβαση καθήκοντος και εστάλη στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να ζητήσει από το Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού κάθε έγγραφο που έχει στη διάθεσή του σε ό,τι αφορά τις απαιτούμενες ενέργειες για την τήρηση των περιοριστικών όρων. Επίσης, επιδιώκεται να διακριβωθεί αν και με ποιον τρόπο έγινε η ενημέρωση της αρμόδιας Εισαγγελίας Εφετών ότι ο 23χρονος ήταν ουσιαστικά εξαφανισμένος από την πρώτη στιγμή της αποφυλάκισής του.

Προφυλακίστηκε

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του για τις κατηγορίες βιασμού και απόπειρας βιασμού κατά συρροή, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο καθώς και αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. 

Στη δικογραφία περιγράφονται επτά απόπειρες βιασμού μεταξύ των οποίων μία σε βάρος ανήλικου κοριτσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του στην ανακρίτρια, φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν θυμάται τις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται, ενώ ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT