Ναυάγιο στη Λέσβο: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που το πλοίο «Raptor» βυθίζεται

Ναυάγιο στη Λέσβο: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που το πλοίο «Raptor» βυθίζεται

Ένα βίντεο από τη στιγμή που το πλοίο Raptor βυθίζεται στα ανοιχτά της Λέσβου δημοσιεύτηκε πριν από λίγη ώρα σε τουρκική ιστοσελίδα.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα βίντεο από τη στιγμή που το πλοίο Raptor βυθίζεται στα ανοιχτά της Λέσβου δημοσιεύτηκε πριν από λίγη ώρα σε τουρκική ιστοσελίδα.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denizcilik Bilgileri (@denizcilikbilgileri)

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Raptor» που εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του νησιού.

Νωρίτερα σήμερα, αναγνωρίστηκε η σορός που εντοπίστηκε χθες. Πρόκειται για 30 χρονο Αιγύπτιο ναύτη, μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Σημειώνεται επίσης ότι διεσώθη από το ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας ένας 40χρονος Αιγύπτιος, μέλος του πληρώματος, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Στο «Raptor» επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα, (1 Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Τι αναφέρει ο εκπρόσωπος του Λιμενικού 

Οπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, και από τη δήλωση του διασωθέντος και από επικοινωνία που έχει γίνει με τον καπετάνιο του πλοίου κατά τη διάρκεια του «mayday» το πρωί, υπήρξε κάποια μηχανική βλάβη η οποία δεν είχε δηλωθεί, σημειώθηκε εισροή υδάτων και σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες έφεραν αυτό το τραγικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκο Αλεξίου.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Αλεξίου υπογράμμισε πως «θα έπρεπε να έχει ειδοποιήσει για την εισροή υδάτων στο πλοίο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τον θάλαμο επιχειρήσεων και να μπορέσει να δοθεί βοήθεια εγκαίρως» και συμπληρώνοντας πως έγινε «ειδοποίησε στις 08.20 το πρωί της Κυριακής κάνοντας γνωστό πως έχει πάρει κλίση και στις 07.00 είχε δηλώσει μηχανική βλάβη, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες του διασωθέντα αυτό συνέβαινε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή