Κικίλιας: «Εάν χρειαστεί, θα κλείσουμε τους αυτοκινητόδρομους»

Κικίλιας: «Εάν χρειαστεί, θα κλείσουμε τους αυτοκινητόδρομους»

«Αν υπάρχουν στοιχεία για ακραία καιρικά φαινόμενα, καλό είναι να μην ταλαιπωρούμε τον κόσμο», ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προληπτικές απαγορεύσεις μετακινήσεων στους αυτοκινητόδρομους σε πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα, ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητόδρομων για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης έντονων χιονοπτώσεων, ο υπουργός υπογράμμισε πως «θα προχωρήσουμε σε προληπτικές απαγορεύσεις μετακινήσεων, αν και εφόσον χρειάζεται, σε πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα, έτσι ώστε να αποφύγουμε εικόνες και προβλήματα τα οποία αντιμετωπίσαμε τα προηγούμενα χρόνια».

«Αν υπάρχουν στοιχεία από τους επιστήμονές μας για ακραία καιρικά φαινόμενα, καλό είναι να μην ταλαιπωρούμε τον κόσμο και να κάνουμε μία προσπάθεια να τον ενημερώσουμε νωρίτερα, ώστε να μη βγει στις εθνικές οδούς, στους αυτοκινητόδρομους», δήλωσε ο κ. Κικίλιας μετά το πέρας της σύσκεψης.

Κικίλιας: «Εάν χρειαστεί, θα κλείσουμε τους αυτοκινητόδρομους»-1
Πηγή: INTIME News

Κάλεσε δε τους πολίτες να έχουν πάντα αλυσίδες και όσα χρειάζονται στα αυτοκίνητά τους, ενώ υπενθύμισε ότι πέρσι είχε βγει μια καμπάνια για αυτό και προσέθεσε ότι θα γίνονται και έλεγχοι από την Αστυνομία και την Τροχαία.

«Παρακαλώ πάρα πολύ όλους τους πολίτες, τις αλυσίδες μαζί μας, στα αυτοκίνητά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι χρειάζονται και στοιχειώδεις γνώσεις προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν πώς θα τις τοποθετήσουν. 

«Βλέπετε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα, δυστυχώς, πολλαπλασιάζονται και στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Πρέπει να μπορέσουμε να αντιδράσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σήμερα γίνεται ο συντονισμός, επαναλαμβάνω, προληπτικά. Είναι θεμιτό και ειλικρινές να βγει κανείς νωρίτερα και να πει ότι λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις ή να μη μετακινηθούν, ή να προσέξουν, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρηθούν. Ολα για την προστασία των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, οι υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, καθώς και στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κικίλιας: «Εάν χρειαστεί, θα κλείσουμε τους αυτοκινητόδρομους»-2
Πηγή: INTIME News

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που αναμένεται να ψηφισθεί μέσα στον Δεκέμβριο, προβλέπεται κάθε παραχωρησιούχος να ενημερώνει άμεσα και να συμμορφώνεται στις υποδείξεις της Πολιτικής Προστασίας καθώς και να παρέχει συνδρομή, σε περίπτωση συμβάντος πολιτικής προστασίας εντός του χώρου ή της υποδομής επί της οποίας έχει συσταθεί η σύμβαση παραχώρησης.

Οπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας, «μέσα από το νομοσχέδιο το οποίο μπαίνει σε διαβούλευση και σε ψήφιση τις επόμενες μέρες στη Βουλή, θα δίνεται η δυνατότητα στην Πολιτική Προστασία, όπου αυτό απαιτείται, να μπορεί να παρεμβαίνει και να υποδεικνύει στους παραχωρησιούχους πώς πρέπει να λειτουργούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». «Για να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές και να μπορέσουμε να μην ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή