Λογαριασμοί ρεύματος: Οι ενισχύσεις και οι δικαιούχοι

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι ενισχύσεις και οι δικαιούχοι

Η αξία της ενίσχυσης για νοικοκυριά και αγρότες τον Δεκέμβριο ξεπερνά συνολικά τα 34,7 εκατ. ευρώ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τις ενισχύσεις για την πλειονότητα των νοικοκυριών να παραμένουν σταθερές.

Ειδικότερα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση παραμένει η ίδια με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25Euro/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη του 2022.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 60 Euro/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.

Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση παραμένει η ίδια με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25Euro/MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Σημειώνεται πως η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες, τον Δεκέμβριο, ξεπερνά συνολικά τα 34,7 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT