Ηπειρος: Νεκρές αρκούδες στην εθνική οδό «με τραύματα από σφαίρες»

Ηπειρος: Νεκρές αρκούδες στην εθνική οδό «με τραύματα από σφαίρες»

Νεκρές αρκούδες, μεταξύ των οποίων και ένα αρκουδάκι, εντοπίστηκαν στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Κοζάνης. Τα ζώα βρέθηκαν στο 106ο χιλιόμετρο, ανάμεσα στην Πλαγιά Κόνιτσας και το Επταχώρι Καστοριάς

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρές αρκούδες, μεταξύ των οποίων και ένα αρκουδάκι, εντοπίστηκαν στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης.

Τα ζώα βρέθηκαν στο 106ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού, ανάμεσα στην Πλαγιά Κόνιτσας και το Επταχώρι Καστοριάς, ενώ, σύμφωνα με το τοπικό Μέσο epiruspost.gr, έφεραν τραύματα από πυροβολισμούς.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες.

«Πρόκειται για αποτρόπαια ενέργεια την οποία καταδικάζουμε όλοι» ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Πλαγιάς, Γιάννη Παπαδημητρίου, σημειώνοντας ότι ο πληθυσμός της άγριας πανίδας έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.

Οπως είπε, η αύξηση του πληθυσμού απαιτεί οργανωμένη δράση των αρχών, ιδίως σε περιόδους όπου η εξεύρεση τροφής είναι δύσκολη.

«Ζούμε στα χωριά και είμαστε εξοικειωμένοι με την παρουσία των άγριων ζώων. Τα σεβόμαστε και αυτό οφείλουν να κάνουν όλοι. Τέτοια γεγονότα είναι θλιβερά και καταδικαστέα», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή