Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο η Αττική λόγω απεργίας για το φορολογικό νομοσχέδιο

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο η Αττική λόγω απεργίας για το φορολογικό νομοσχέδιο

«Το ταξί κινδυνεύει με αφανισμό. Πρόθεσή τους είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειές μας σε πολυεθνικές»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα κινηθούν σήμερα και αύριο ταξί στους δρόμους της Αττικής λόγω απεργίας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ αποφάσισε 48ωρη απεργία για την Τρίτη και Τετάρτη 5 και 6 Δεκεμβρίου. 

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΑΤΑ, «αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί την Πέμπτη, τότε η απεργία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη. Σε διαφορετική περίπτωση (άλλη ημερομηνία ψήφισης) θα οριστεί και νέα ημερομηνία απεργίας».

Απεργία έχει ξεκινήσει από χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) που καλύπτει τα πρωτοβάθμια σωματεία ταξί σε όλη τη χώρα.

Η ανακοίνωση

Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε τον εργασιακό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών, μεταξύ αυτών και τον δικό μας.

Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας!
• Αλήθεια, μπορεί να μας πει ο κ. Χατζηδάκης τι φόρο πληρώνει η Uber στην Ελλάδα;
• Μπορεί να μας πει ο κ. Χατζηδάκης πόσα ιδιωτικά αυτοκίνητα κάνουν παράνομα αστική μεταφορά στην Αθήνα κλέβοντας μεταφορικό έργο από τα ταξί και έσοδα από το κράτος;
• Μπορεί να μας πει ο κ. Χατζηδάκης πόσα εκατομμύρια ευρώ συνεισφέρει ο κλάδος των ταξί στην εθνική οικονομία με την καταβολή άμεσων και έμμεσων φόρων;

Είναι η ώρα του Ταξί.

Το ταξί κινδυνεύει με αφανισμό. Πρόθεσή τους είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειές μας σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Συνάδελφοι. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολος και απαιτητικός. Οργανώνουμε τον αγώνα μας από τη βάση, ενημερώνουμε τον διπλανό μας για το εξοντωτικό νομοσχέδιο, συμμετέχουμε και περιφρουρούμε όλες τις συλλογικές διαδικασίες και προχωράμε στην κλιμάκωση έχοντας στο μυαλό μας μόνο νικηφόρα προοπτική.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου
• Την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ
• Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
• Μονιμοποίηση του ΦΠΑ στο 13%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT