Εξάρχεια: Ψευδής ανακοίνωση καλεί σε εκκένωση σπιτιών λόγω… κοριών

Εξάρχεια: Ψευδής ανακοίνωση καλεί σε εκκένωση σπιτιών λόγω… κοριών

Fake (ψευδής) ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε σήμερα το πρωί σε σημεία των δρόμων Χαριλάου Τρικούπη, Κομνηνών και Αλεξάνδρας καλεί τους επισκέπτες που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα να τα εκκενώσουν άμεσα για λόγους δημόσιας υγείας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δήθεν επίσημη ανακοίνωση, η οποία προειδοποιεί όλους τους επισκέπτες που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα στην περιοχή των Εξαρχείων να εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια για λόγους δημόσιας υγείας (κοριούς), τοιχοκολλήθηκε σήμερα το πρωί σε σημεία των δρόμων Χαριλάου Τρικούπη, Κομνηνών και Αλεξάνδρας.

Εξάρχεια: Ψευδής ανακοίνωση καλεί σε εκκένωση σπιτιών λόγω… κοριών-1

Η ανακοίνωση που είναι γραμμένη στα αγγλικά, απευθύνεται στους επισκέπτες και αποτελεί – σύμφωνα με όσα αναφέρει – ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την προφύλαξη της υγείας των μόνιμων κατοίκων της περιοχής. Μάλιστα στα χαρτιά που έχουν τοιχοκολληθεί σε εισόδους πολυκατοικιών κυρίως, υπάρχει επίσης το λογότυπο του δήμου Αθηναίων και του υπουργείου Υγείας.

Στην συνέχεια γίνεται αναφορά σε «νομοθεσία» σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων έχουν ενημερωθεί ότι πρέπει να σταματήσουν να νοικιάζουν τα διαμερίσματα τους στην συγκεκριμένη περιοχή ενώ σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν τονίζεται ότι προβλέπεται πρόστιμο έως 500 ευρώ για τους ιδιοκτήτες αλλά και για τους ενοικιαστές.

Το κείμενο υποτίθεται ότι υπογράφουν ο δήμος Αθηναίων και το υπουργείο Υγείας που εύχονται καλή διαμονή στους τουρίστες στην Ελλάδα και τους παραπέμπουν για περισσότερες πληροφορίες σε συγκεκριμένο σταθερό τηλέφωνο στο Υπουργείο τουρισμού. Σε επικοινωνία της «Κ» τόσο με τον δήμο όσο και με το υπουργείο Υγείας και οι δύο διαβεβαίωσαν ότι ουδεμία σχέση έχουν με την συγκεκριμένη ανακοίνωση, ενώ το τηλέφωνο πληροφοριών στο υπουργείο Τουρισμού μοιάζει να είναι συνέχεια απασχολημένο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία aναφέρει τα εξής: 

«Ψευδής ανακοίνωση σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων:

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι, η ανακοίνωση που έχει θυροκολληθεί σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων και αναφέρει ότι, θα πρέπει οι ένοικοι να εκκενώσουν άμεσα την πολυκατοικία για λόγους δημόσιας υγείας, ειδάλλως θα έχουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, είναι απολύτως ψευδής.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τις αστυνομικές αρχές, ώστε να πράξουν τα δέοντα. Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί θεσμικό καθήκον της Πολιτείας και δεν επιτρέπεται κανένας να τρομοκρατεί και να παραπληροφορεί τους πολίτες, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, τις επίσημες αρχές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή