Youth Pass: Παράταση έως τις 12 Δεκεμβρίου

Youth Pass: Παράταση έως τις 12 Δεκεμβρίου

Σε μήνυμά του στο Tik Tok, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «τις τελευταίες ημέρες οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 20.000»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση στην υποβολή των αιτήσεων για το Youth Pass μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε μήνυμα που ανάρτησε στην πλατφόρμα Tik Tok, ο πρωθυπουργός προέτρεψε όσους δικαιούνται το Youth Pass να προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης, μέσω της σχετικής πλατφόρμας, τονίζοντας πως «τις τελευταίες ημέρες οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 20.000».

«Για εσάς που ήδη έχετε κάνει την αίτησή σας, η πρώτη πληρωμή θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου και η δεύτερη στις 21 Δεκεμβρίου», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται πως η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 150 ευρώ, ενώ δεν προβλέπονται περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα. 

Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν υποβάλλεται εκ νέου μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου. Επομένως, ένας νέος 18 ετών που υποβάλλει έως τις 12 Δεκεμβρίου αίτηση για το Youth Pass θα λάβει 150 ευρώ φέτος και επιπλέον 150 ευρώ το 2024 χωρίς να υποβάλει νέα αίτηση.

@kyriakosmitsotakis_ ❗️Παράταση μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου❗️#youthpass ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT