Ερευνες στο Ηράκλειο για θάνατο 92χρονης σε Μονάδα: «Της έδωσαν καθαριστικό αντί για νερό»

Ερευνες στο Ηράκλειο για θάνατο 92χρονης σε Μονάδα: «Της έδωσαν καθαριστικό αντί για νερό»

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας. Φέρεται να της δόθηκε απολυμαντικό αντί για νερό, μαζί με τα χάπια της

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για την υπόθεση θανάτου της 92χρονης σε Μονάδα Φρονδίας Ηλικιωμένων στο Ηράκλειο, έπειτα από κατανάλωση καθαριστικού – απολυμαντικού, που φέρεται να της δόθηκε κατά λάθος αντί για νερό, μαζί με τα χάπια της.

Η γυναίκα εξέπνευσε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, ενώ οι αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν τρία άτομα για ανθρωποκτονία από αμέλεια και προχώρησαν στην κατάσχεση του μπουκαλιού με το υγρό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ανάλυση.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της Μονάδας, την υπεύθυνη βάρδιας και μία νοσηλεύτρια, οι οποίοι μετά τη σύλληψή τους, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Από την πλευρά των κατηγορουμένων, οι συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσαν πως «θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις προσπάθειες της ποινικής δικαιοσύνης για να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες καταλήξαμε σε αυτό το ανεπανάληπτα οδυνηρό αποτέλεσμα».

«Αυτή τη στιγμή η σκέψη και το μυαλό όλων μας, βρίσκεται στην οικογένεια της εκλιπούσης. Θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη βαθιά μας θλίψη για τον άδικο χαμό της αγαπημένης μας τροφίμου», αναφέρεται στη δήλωση των συνηγόρων.

«Θα συμπαρασταθούμε με έμπρακτο τρόπο στην οικογένεια της αείμνηστης Αθηνάς και θα αγωνιστούμε προς την κατεύθυνση της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας και της διερεύνησης των συνθηκών που οδήγησαν στον θάνατό της», καταλήγει η δήλωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή