Εξάρχεια: Ενταση μετά το τέλος της πορείας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Εξάρχεια: Ενταση μετά το τέλος της πορείας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Όπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 8 συλλήψεις για συμμετοχή στα επεισόδια, ενώ από το πρωί έγιναν συνολικά 90 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 23 στα Εξάρχεια

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στα Εξάρχεια μετά το πέρας της πορείας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Κουκουλοφόροι έριξαν κοκτέιλ μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, έβαλαν φωτιές σε κάδους και έφτιαξαν οδοφράγματα κατά μήκος της Εμμ. Μπενάκη. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου-λάμψης.

Μερίδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Όπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 8 συλλήψεις για συμμετοχή στα επεισόδια, ενώ από το πρωί έγιναν συνολικά 90 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 23 στα Εξάρχεια.

Εξάρχεια: Ενταση μετά το τέλος της πορείας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο-1

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με κεντρικό σύνθημα «δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 18:00 στα Προπύλαια, και λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή. 

Νωρίτερα, στις 12:00 το μεσημέρι, μαθητές και φοιτητές, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 15 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ άνοιξε και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. 

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ προς τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στην οδό Υπουργού Φιλίππου Δραγούμη.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Επίσης, άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους στην οδό Ολύμπου. Η αστυνομία προχώρησε σε σειρά προσαγωγών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή