Πορείες στη μνήμη του Γρηγορόπουλου

Πορείες στη μνήμη του Γρηγορόπουλου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν για ακόμη μία χρονιά στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας στη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα πριν από 15 χρόνια στα Εξάρχεια. Στην Αθήνα η απογευματινή πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια γύρω στις 19.00 και κατευθύνθηκε προς τη Bουλή, ύστερα από κάλεσμα σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην πορεία συμμετείχαν 6.000-8.000 άτομα. Πάνω από 3.000 άτομα διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη. Mε το πέρας της πορείας στην Αθήνα, ομάδα ατόμων κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια και έβαλε φωτιές σε κάδους, ενώ εκτόξευσε μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών. Ο κλεφτοπόλεμος συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.

Οι πορείες πραγματοποιήθηκαν υπό στενή αστυνομική επιτήρηση. Περίπου 4.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στο κέντρο της Αθήνας, ενώ πάνω από 50 ήταν οι προσαγωγές που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις για προληπτικούς λόγους. Το βράδυ στις 21.00 έγινε η καθιερωμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, όπου αντιπροσωπείες οργανώσεων και φορέων αλλά και πολίτες άφηναν από νωρίς χθες το πρωί λουλούδια και σημειώματα εκεί όπου έπεσε ο αδικοχαμένος νέος.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών. Παιδιά από δεκάδες σχολεία μαζί με φοιτητικούς συλλόγους συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια στις 12.00 και διαδήλωσαν μέχρι τη Βουλή, για να επιστρέψουν μετά στα Προπύλαια. Μετά το τέλος της μεσημεριανής διαδήλωσης, μία ομάδα έσπασε εκδοτήρια στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια.

Συναγερμός λόγω Ερντογάν

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα για την επίσκεψη Ερντογάν. Περίπου 3.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε όλα τα σημεία της διαδρομής από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έως το κέντρο της Αθήνας, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές θα έχουν ακροβολιστεί σε κτίρια γύρω από τους δρόμους όπου αναμένεται να περάσει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου. Από αέρος drones θα δίνουν συνεχώς εικόνα στο κέντρο για όσα συμβαίνουν. Σε επιφυλακή θα βρίσκονται η Αντιτρομοκρατική και η Κρατική Ασφάλεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή