Κοζάνη: Συνελήφθη 50χρονος που απέσπασε από πατέρα και γιο 520.000 ευρώ

Κοζάνη: Συνελήφθη 50χρονος που απέσπασε από πατέρα και γιο 520.000 ευρώ

Απέσπασε τμηματικά το ποσό με πρόσχημα την πληρωμή παραβόλων και την έκδοση αδειών. Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του άγνωστου, μέχρι στιγμής, συνεργού του.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 520.000 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει από δύο επιχειρηματίες -πατέρα και γιο- ένας 50χρονος στην περιοχή της Κοζάνης, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως υπάλληλος εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας.

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψή του, ενώ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του άγνωστου έως τώρα συνεργού του.

Εις βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης και απάτη κατ’ εξακολούθηση, για εγκληματική οργάνωση, για πλαστογραφία και για απάτη σε βαθμό κακουργήματος.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης

Της σύλληψης προηγήθηκε καταγγελία των δύο επιχειρηματιών σύμφωνα με την οποία, από 30 Μαρτίου 2022 έως 30 Σεπτεμβρίου 2023, ο 50χρονος, μαζί με τον άγνωστο, μέχρι στιγμής, συνεργό του, απέσπασαν τμηματικά το ποσό των 528.761 ευρώ με πρόσχημα την πληρωμή παραβόλων και την έκδοση σχετικών αδειών που αφορούν επιχειρηματικά εγχειρήματά τους.

Κατά τις απογευματινές ώρες της 7ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του 65χρονου επιχειρηματία με τον συνεργό του συλληφθέντα, ο οποίος ζήτησε επιπλέον καταβολή χρημάτων.

Το πρωί της Παρασκευής, σε προκαθορισμένο ραντεβού στην Κοζάνη, ο 50χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς, ενώ, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του και χρηματικό ποσό που απέσπασε επιτόπου από τον 65χρονο παθόντα, το οποίο του επιστράφηκε άμεσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή