Εκρηξη στον Πειραιά: Το κτίριο είχε γίνει στόχος και το 2020

Εκρηξη στον Πειραιά: Το κτίριο είχε γίνει στόχος και το 2020

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και πριν από 3,5 χρόνια, τον Ιούλιο του 2020, είχε σημειώθει έκρηξη στο κτίριο το οποίο έγινε στόχος τα ξημερώματα στον Πειραιά

Τότε την υπόθεση είχε αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, ενώ είχαν προκληθεί υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα, το 2020, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκια. 

Κατά πληροφορίες, στο κτίριο στεγάζονται ναυτιλιακή εταιρεία, ασφαλιστικά και δικηγορικά γραφεία και καταστήματα. 

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, όσον αφορά τη σημερινή έκρηξη, περίπου στη 01.20 άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στη είσοδο κτιρίου στην οδό Φίλωνος. 

Οι δράστες φαίνεται να χρησιμοποίησαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, που πιθανότατα πυροδοτήθηκε από βραδύκαυστο φυτίλι με τον εκρηκτικό μηχανισμό να πιστεύεται ότι είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό δοχείο.

Αμέσως προκλήθηκε ισχυρή έκρηξη που έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές τόσο στην πολυκατοικία που στεγάζονται εταιρείες όσο και στα διπλανά καταστήματα. 

Λόγω του συμβάντος η οδός Φίλωνος αποκλείστηκε από την Αστυνομία και παραμένει ακόμα κλειστή.

Εκρηξη στον Πειραιά: Το κτίριο είχε γίνει στόχος και το 2020-1
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Εκρηξη στον Πειραιά: Το κτίριο είχε γίνει στόχος και το 2020-2
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ 

Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που μετέβη στο σημείο εντόπισε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, καθώς και βραδύκαυστο φιτίλι και κοινό πυροκροτητή. Από την έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας με διάμετρο 67 εκατοστών και βάθος 45 εκατοστών. 

Ανδρες της Ασφάλειας ξεκίνησαν τη συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας, καθώς και καταθέσεων από πολίτες στην περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες, αλλά και τον «στόχο» της επίθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή