Ανεβαίνει και άλλο το θερμόμετρο για τα κλειστά γήπεδα

Ανεβαίνει και άλλο το θερμόμετρο για τα κλειστά γήπεδα

«Τα όσα προηγήθηκαν δικαιολογούν εν προκειμένω απολύτως το μέτρο αυτό», απάντησε η κυβέρνηση στην πρώτη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό και εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νικαίας, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση με επίκεντρο την απόφασή της να μην επιτρέψει την παρουσία φιλάθλων στον αποψινό αγώνα με την Μπάτσκα Τόπολα.

Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ τονίζει ότι «δεν έχει τιμωρηθεί από την UEFA, ούτε από οποιοδήποτε άλλο πειθαρχικό όργανο για το παιχνίδι αυτό», εγκαλεί τους βουλευτές Πειραιά γιατί «παραμένουν εκκωφαντικά σιωπηλοί», προαναγγέλλει νομικές κινήσεις «για να διαφυλάξει την ομάδα και τους φιλάθλους της από τις αποφάσεις αυτές», αναρωτιέται εάν «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ως πολίτες περιορισμένων δικαιωμάτων» και την καλεί «να αλλάξει άμεσα την άδικη και παράλογη απόφασή της για το κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι».

Η κυβερνητική απάντηση δόθηκε μέσω πηγών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου Αθλητισμού: «Είναι στην κυριαρχική κρίση της ελληνικής πολιτείας να αποφασίζει τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όταν αυτοί μάλιστα αξιολογούνται ως υψηλής επικινδυνότητας. Τα όσα προηγήθηκαν –ειδικά με τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών, για την οποία έχει υπάρξει ομολογία– δικαιολογούν εν προκειμένω απολύτως το μέτρο αυτό», με τον Ολυμπιακό να ανταπαντά με νέα ανακοίνωση υπογραμμίζοντας πως κανένα από τα ερωτήματα που έθεσε δεν απαντήθηκε και προαναγγέλλοντας πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά του προσφεύγοντας στα δικαστήρια.

Συγκέντρωση οπαδών

Μέσα σε όλα αυτά, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός κάλεσε σε ανοικτή συγκέντρωση τους οπαδούς της ομάδας χθες στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», όπου διαδραματίστηκαν τα επεισόδια, «ανταποκρινόμενος», όπως τονίζει, «σε δεκάδες αιτήματα αγανακτισμένων φιλάθλων και συμμεριζόμενος τη δίκαιη αγανάκτηση των προσαχθέντων και των συγγενών τους για την κατάφωρη παραβίαση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων από τις πρωτοφανείς αστυνομικές πρακτικές».

Με αφορμή τα αποψινά ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων τους, θέση για τα κυβερνητικά μέτρα πήραν και οι Ραζβάν Λουτσέσκου, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τον Ρουμάνο τεχνικό να είναι, ως συνήθως, καταγγελτικός: «Δεν θέλω να την αναλύσω, είναι απόφαση… σκ@τά, δεν έχει λογική! Οταν κάνουμε λάθη εμείς, τιμωρούμαστε. Ο ΠΑΟΚ πάντα πρέπει να πληρώνει, είναι απίστευτο, αλλά είναι η αλήθεια. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να παίξει με εμάς χωρίς κόσμο, αλλά έπαιξε με τους οπαδούς του. Δεν είναι δίκαιο που έχουμε τα ντέρμπι στην έδρα μας στον β΄ γύρο και θα τα δώσουμε χωρίς τους φιλάθλους μας».

Αντιθέτως, ο Γιοβάνοβιτς απέφυγε να ανεβάσει τους τόνους: «Η βία δεν είναι μόνο στο ποδόσφαιρο, είναι παντού. Αν φτάνει μια κυβέρνηση στο σημείο να πάρει μέτρα, είμαστε μόνο πρόβλημα, ένας πονοκέφαλος. Γενικά στα Βαλκάνια είμαστε πιο θερμόαιμοι. Πρέπει, όμως, να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο και να το διαφυλάξουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT