Επανεκκίνηση των επιβατικών δρομολογίων σε όλο το μήκος της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Επανεκκίνηση των επιβατικών δρομολογίων σε όλο το μήκος της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη

«Είναι γεγονός ότι σήμερα έχουμε την επανεκκίνηση των επιβατικών δρομολογίων σε όλο το μήκος της γραμμής από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, μετά την καταστροφή που έγινε από την κακοκαιρία Daniel», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο ελληνικός σιδηρόδρομος μπαίνει και πάλι στις ράγες», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ταξίδεψε το πρωί του Σαββάτου με την πρώτη αμαξοστοιχία κάνοντας το δρομολόγιο Αθήνα – Λάρισα.

«Είναι γεγονός ότι σήμερα έχουμε την επανεκκίνηση των επιβατικών δρομολογίων σε όλο το μήκος της γραμμής από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, μετά την καταστροφή που έγινε από την κακοκαιρία Daniel, και αυτό είναι το δεύτερο ουσιαστικό βήμα για την ανάταξη του ελληνικού σιδηροδρόμου. Υπενθυμίζω ότι προηγήθηκε το πρώτο βήμα πριν από λίγες ημέρες με τις εμπορευματικές διαδρομές και έπονται οι ολικές αποκαταστάσεις του σιδηροδρομικού δικτύου, κόστους 200 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Επίσης, ο υπουργός Υποδομών πρόσθεσε ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες για την οργανωτική αναδιάρθρωση των φορέων του ελληνικού σιδηροδρόμου, αλλά και επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός δήλωσε ότι «χρειάζεται να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα έτσι ώστε να ενισχύσουμε την ασφάλεια και την αξιοπιστία του ελληνικού σιδηροδρόμου. Προς αυτή τη κατεύθυνση κινούμαστε βήμα – βήμα, μεθοδικά και υπεύθυνα».

Στο πρώτο δρομολόγιο, που ξεκίνησε από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου, επέβαιναν 131 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT