Επεισόδια Ρέντη: Συγκέντρωση αστυνομικών για τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου τους

Επεισόδια Ρέντη: Συγκέντρωση αστυνομικών για τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου τους

«Η παράσταση είναι συμβολική, αλλά και ουσιαστική, τόσο για τον συνάδελφό μας, Γιώργο, ο οποίος δίνει τη μεγάλη μάχη της ζωής του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όσο και για την τιμή και τη ζωή όλων μας»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή θα πραγματοποιήσουν σήμερα Σάββατο, στις 15:30, αστυνομικοί, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου τους στα επεισόδια στου Ρέντη, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». 

Οπως γνωστοποίησε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΑΣΥΑ), η σημερινή γενική συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η παράσταση είναι συμβολική, αλλά και ουσιαστική, τόσο για τον συνάδελφό μας, Γιώργο, ο οποίος δίνει τη μεγάλη μάχη της ζωής του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όσο και για την τιμή και τη ζωή όλων μας». 

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου ο 31χρονος αστυνομικός δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα στον αριστερό μηρό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά. Ο τραυματίας είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διασωληνώθηκε και χειρουργήθηκε. 

Πριν από μερικές ημέρες οι γιατροί ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού «λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς», όπως ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν του διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. 

Ως δράστης συνελήφθη ένας 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε πως είναι ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης στον αστυνομικό. Ο νεαρός, που είναι οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή