Σέρρες: Παρίσταναν τους γιατρούς σε ηλικιωμένες αποσπώντας 70.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις

Σέρρες: Παρίσταναν τους γιατρούς σε ηλικιωμένες αποσπώντας 70.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις

Ενας άντρας και μια γυναίκα, μαζί με συνεργούς τους, κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 40.000 ευρώ, καθώς και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνικές απάτες εις βάρος ηλικιωμένων με λεία 40.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ έχουν διαπράξει δύο άτομα τα οποία συνελήφθησαν στις Σέρρες.

Ειδικότερα, ένας άντρας και μια γυναίκα, μαζί με συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη τηλεφωνικών απατών εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, συνεργοί τους τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματά τους προσποιούμενοι είτε τον γιατρό είτε τον αστυνομικό και ισχυρίζονταν ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί ή έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα με θύμα ανήλικο. Ζητούσαν χρήματα για να πραγματοποιηθεί άμεσα χειρουργική επέμβαση ή για να αποφύγει το συγγενικό τους πρόσωπο τις ποινικές συνέπειες της πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι, ενεργώντας με την συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπάτησαν ηλικιωμένες γυναίκες σε περιοχές των Σερρών, της Ξάνθης και της Ροδόπης. Χθες προσπάθησαν να εξαπατήσουν για ακόμα μια φορά την ίδια ηλικιωμένη σε περιοχή των Σερρών, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Αμεσα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε όχημα ιδιοκτησίας του άνδρα και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 8.250 ευρώ, 1 σπρέι πιπεριού και 2 κινητά τηλεφώνα.

Το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ αποδόθηκε στην παθούσα, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή