75χρονος οδηγούσε αντίθετα στη Βασιλίσσης Σοφίας – Καταδίωξη και πρόστιμο 12.560 ευρώ

75χρονος οδηγούσε αντίθετα στη Βασιλίσσης Σοφίας – Καταδίωξη και πρόστιμο 12.560 ευρώ

Ο 75χρονος δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά ερυθρούς σηματοδότες, κινούμενος αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και επί του πεζοδρομίου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χειροπέδες σε έναν 75χρονο που οδηγούσε επικίνδυνα στο κέντρο της Αθήνας πέρασαν το πρωί της Κυριακής οι αστυνομικοί. 

Συγκεκριμένα, ο 75χρονος οδηγός Ι.Χ. εντοπίστηκε να κινείται αντίθετα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας. Μετά από καταδίωξη από περιπολικό όχημα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, με τη συνδρομή περιπολικών της Διεύθυνσης Αμεσης Δράσης, συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απείθεια.

Παρόλο που οι αστυνομικοί τού έκαναν σήμα να σταματήσει, ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά ερυθρούς σηματοδότες, κινούμενος αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και επί του πεζοδρομίου.

Ο οδηγός, αφού πέρασε από το Κολωνάκι και τους Αμπελοκήπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, μπήκε στην Αττική Οδό καταλήγοντας στην περιοχή της Παλλήνης, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια.

Στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου, του βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας και του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ.

Επιπλέον, του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησής του για 1.160 ημέρες, του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος, η άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας για 400 μέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

Ακόμη, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, προκειμένου να αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησής του διά βίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή