Κ. Μπακογιάννης: Η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει σχέση με την Πανεπιστημίου

Κ. Μπακογιάννης: Η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει σχέση με την Πανεπιστημίου

«Ο κ. Δούκας θα όφειλε πλέον να γνωρίζει πως η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το έργο της Πανεπιστημίου», σημειώνει ο απερχόμενος δήμαρχος, κάνοντας λόγο για «άθλια και χυδαία υπονοούμενα»

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αντιδράσεις του νέου δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, σχετικά με την τροπολογία που προβλέπει την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ανώνυμης εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας», απαντά ο Κώστας Μπακογιάννης, κάνοντας λόγο για «άθλια και χυδαία υπονοούμενα».

Νωρίτερα, ο Χάρης Δούκας είχε χαρακτηρίσει «σκανδαλώδη» την τροπολογία, η οποία, όπως αναφέρει, παίρνει από τον Δήμο Αθηναίων τη διοίκηση της εταιρείας που έτρεξε τον «Μεγάλο Περίπατο».

«Επειδή ορισμένοι αφήνουν κάποια άθλια και χυδαία υπονοούμενα. Ο κ. Δούκας, μετά από τόσες ενημερώσεις που του έχουμε κάνει, θα όφειλε πλέον να γνωρίζει πως η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το έργο της Πανεπιστημίου», σημειώνει ο Κώστας Μπακογιάννης, σε ανάρτησή του στο «Χ».

Παράλληλα, ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων απαντά και στις αιτιάσεις του κ. Δούκα, περί ματαίωσης του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία και στα πεπραγμένα της.

«Για λόγους αρχής, καλωσορίζω τον όποιο διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. Είναι ευπρόσδεκτος. Οπου θέλει, όπως τον θέλει, όποτε τον θέλει», υπογραμμίζει ο κ. Μπακογιάννης και προσθέτει: «Σε λίγες μέρες, ο κ. Δούκας θα παραλάβει έναν δήμο πιο εύρωστο και πιο τακτοποιημένο από ποτέ. Κρίμα, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε διαφωνήσει πολιτισμένα, χωρίς να θίγονται συνειδήσεις και χωρίς να μεσολαβούν φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα περιμένω μια συγγνώμη κι ας αργήσει».

Τι προβλέπει η τροπολογία για την «Ανάπλαση Α.Ε.»

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο 1 της τροπολογίας, συνιστάται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ανάπλαση Α.Ε.» με έδρα τον Δήμο Αθηναίων, διάρκεια τα 15 έτη και η εποπτεία της ασκείται από κοινού από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον υπουργό Πολιτισμού, τον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Στο άρθρο 2 διευρύνεται η δυνατότητα συνεργασίας της «Ανάπλαση Α.Ε.» με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η υλοποίηση αναπλάσεων στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Το πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων για τις αναπλάσεις εξειδικεύεται και τροποποιείται με απόφαση του Δ.Σ. και κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης του Γνωμοδοτικού Τεχνικού Συμβουλίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο γίνεται εξαμελές και αποτελείται από πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής εμπειρίας, που ορίζεται με απόφαση των ασκούντων τα δικαιώματα του μετόχου του ελληνικού Δημοσίου στο πλαίσιο συμμετοχής στη γενική συνέλευση ως πρόεδρο, από διευθύνοντα σύμβουλο επίσης εγνωσμένου κύρους, επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής εμπειρίας, που υποδεικνύεται από τον πρόεδρο και από έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο ορισμός τους γίνεται με κοινή απόφαση των εποπτευόντων υπουργείων.

Η λειτουργία της «Ανάπλαση Α.Ε.» υποβοηθείται από το Γνωμοδοτικό Τεχνικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτείται από οκτώ μέλη τριετούς θητείας, με κοινή απόφαση των τεσσάρων υπουργείων και γνωμοδοτεί για θέματα σκοπού και αρμοδιοτήτων της εταιρείας.

Εντός 15 ημερών (έως 31/12/2023) συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση της «Ανάπλαση Α.Ε.», προκειμένου να προσαρμόσει το καταστατικό της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή