Λευκάδα: Θαλάσσια ρύπανση μετά από βύθιση δύο θαλαμηγών

Λευκάδα: Θαλάσσια ρύπανση μετά από βύθιση δύο θαλαμηγών

Τοποθετήθηκε πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα γύρω από τα δύο σκάφη με αποτέλεσμα τον περιορισμό της. Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρύπανση από πετρελαιοειδή προκάλεσε η βύθιση δύο θαλαμηγών στη Λευκάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο λιμάνι Βλυχού, όπου τα δύο σκάφη, σημαίας Πολωνίας και Γαλλίας αντίστοιχα, ήταν προσδεδεμένα παράλληλα.

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νυδρίου διαπίστωσαν ότι το πρώτο σκάφος είχε ημιβυθιστεί λόγω εισροής υδάτων, ενώ το δεύτερο βυθίστηκε λόγω της πίεσης που δέχτηκε από το πρώτο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών, από το περιστατικό δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός, ωστόσο, παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας και διατέθηκαν μέσα αντιρρύπανσης, ενώ ενημερώθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας και ένα καταδυτικό συνεργείο.

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα γύρω από τα δύο σκάφη, καθώς και αντιρρυπαντικός εξοπλισμός, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της ρύπανσης.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, για βύθιση δύο Θ/Γ σκαφών, σημαίας Πολωνίας και Γαλλίας, τα οποία ήταν προσδεδεμένα παράλληλα εντός του λιμένα Βλύχου της Λευκάδας.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το πρώτο σκάφος είχε ημιβυθιστεί λόγω εισροής υδάτων, ενώ το δεύτερο βυθίστηκε λόγω της πίεσης που δέχτηκε από το πρώτο.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας και διατέθηκαν μέσα αντιρρύπανσης, ενώ ενημερώθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας και ένα καταδυτικό συνεργείο. Από το περιστατικό δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός, ωστόσο παρατηρήθηκε ρύπανση από πετρελαιοειδή. Στη συνέχεια, ποντίστηκε πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα γύρω από τα δύο σκάφη και αντιρρυπαντικός εξοπλισμός, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της ρύπανσης.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου διενεργείται προανάκριση κατά το άρθρο 277 παρ. 1Α του Π.Κ. «Πρόκληση Ναυαγίου» και του Π.Δ. 55/1998 «Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή