Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας στις γιορτές – Απαγόρευση για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας στις γιορτές – Απαγόρευση για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων

Τα μέτρα θα αναπτυχθούν σταδιακά από 22 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου, ενώ θα κορυφωθούν τις ημέρες μαζικής εξόδου-εισόδου από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας, για την πρόληψη και αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. κατά την εορταστική περίοδο, σε όλη την επικράτεια.

Τα μέτρα θα αναπτυχθούν σταδιακά από 22 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου 2024, ενώ θα κορυφωθούν τις ημέρες μαζικής εξόδου-εισόδου από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στο πλαίσιο αυτό, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία, μέσω της διενέργειας τροχονομικών ελέγχων και αλκοτέστ, με σκοπό την αντιμετώπιση «επικίνδυνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες, κυρίως των θανατηφόρων τροχαίων.

Επιπλέον, κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Ο σχεδιασμός προβλέπει, μεταξύ άλλων, αστυνόμευση του οδικού δικτύου ανά τομείς, αυξημένη παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων, αλλά και στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Παράλληλα, πεζοί τροχονόμοι θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία σε βασικές διασταυρώσεις, προς αποφυγή συμφόρησης, ενώ θα συγκροτηθούν συνεργεία ελέγχων, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονική προσπέραση, χρήση κινητού στην οδήγηση και μη χρήση κράνους ή ζώνης.

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί), ενώ ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Στον σχεδιασμό προβλέπονται επίσης έλεγχοι για αυθαίρετη κατάληψη δημόσιων χώρων και τμημάτων οδών και πεζοδρομίων για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης και ενημέρωση των πολιτών, που καθίσταται αναγκαία για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή