Θάνατος 29χρονου αστυνομικού: Δυο συλλήψεις, σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Θάνατος 29χρονου αστυνομικού: Δυο συλλήψεις, σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Οι Αρχές αναζητούν δύο άτομα, εκ των οποίων ένας έχει ταυτοποιηθεί

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο κατά την οποία σκοτώθηκε ένας 29χρονος αστυνομικός και τραυματίστηκε ακόμα ένας. Μέχρι στιγμής, δύο άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση.

Νωρίτερα σήμερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Πέραμα έναν 17χρονο, ο οποίος ήταν ήδη γνωστός στις αρχές. Ο ανήλικος είχε συλληφθεί σε αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα τον Οκτώβριο του 2021, όπου είχε χάσει τη ζωή του ένας 20χρονος Ρομά από πυρά αστυνομικών.

Το πρωί της Δευτέρας συνελήφθη ένας 20χρονος Ρομά που μαζί με τον 17χρονο και άλλους δύο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κλοπή οχημάτων.

Ενδεικτικό είναι ότι από το βράδυ της Κυριακής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας είχαν κλέψει τέσσερα οχήματα από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο συνεργοί τους, από τους οποίους μόνο ο ένας έχει ταυτοποιηθεί.

Το χρονικό της αιματηρής καταδίωξης

Η καταδίωξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αστυνομικές δυνάμεις (ένα περιπολικό και μία μηχανή) ακολουθούσαν δύο ύποπτα οχήματα που δεν σταμάτησαν σε σήμα τους.

Το ένα εκ των οχημάτων –το οποίο είχε κλαπεί από την οδό Ματρόζου στη Νίκαια– στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου, στον Ασπρόπυργο, πραγματοποίησε απότομα αλλαγή κατεύθυνσης, με αποτέλεσμα ο οδηγός του περιπολικού να πατήσει απότομα φρένο για να αποφύγει το καταδιωκόμενο όχημα. Η μηχανή της ΔΙ.ΑΣ. που ακολουθούσε έπεσε στο περιπολικό με αποτέλεσμα οι δύο αστυνομικοί να εκσφενδονιστούν

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. μεταφέρθηκαν στο «Θριάσιο» και αργότερα ο 29χρονος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του. Ο συνεπιβάτης του μεταφέρθηκε εν συνεχεία στο «401» και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του, ωστόσο, οι γιατροί επιλέγουν να τον κρατούν σε καταστολή. 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT