ΔΥΠΑ: Προσωρινοί πίνακες για τα δωρεάν εισιτήρια θεάτρου και κινηματογράφου

ΔΥΠΑ: Προσωρινοί πίνακες για τα δωρεάν εισιτήρια θεάτρου και κινηματογράφου

Η αξία των επιταγών για το θέατρο κυμαίνεται μεταξύ 12 και 15 ευρώ, ενώ για τον κινηματογράφο μεταξύ 5 και 10 ευρώ. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναρτήθηκαν την Τετάρτη στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ, οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων, καθώς και το μητρώο παρόχων του προγράμματος επιταγών πολιτισμού και θεάματος.

Οσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, έχουν δικαίωμα σε μία και μόνο ένσταση, από σήμερα Τετάρτη και ώρα 17:00, έως την Πέμπτη στις 17:00. Η ένσταση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά στον σύνδεσμο του gov.gr εδώ, ενώ ενστάσεις που δεν θα υποβληθούν ηλεκτρονικά δεν θα εξεταστούν.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δικαιούχοι που καταθέτουν ένσταση οφείλουν να αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης (π.χ. πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.λπ.) και να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση σχετικά δικαιολογητικά-αποδεικτικά.

Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής περιγράφεται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση (Παράρτημα 2ου Μέρους), που πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή κατά περίπτωση επισύναψη των δικαιολογητικών.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την επόμενη της ημερομηνίας έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων και έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Για το θέατρο, η αξία των επιταγών ανέρχεται κατά μέγιστο όριο σε 15 ευρώ για τις κεντρικές θεατρικές σκηνές και 12 ευρώ για τις παιδικές θεατρικές σκηνές.

Για τον κινηματογράφο, η αξία ανέρχεται σε 6 ευρώ για γενική είσοδο και 5 ευρώ για παιδικές ταινίες, ενώ τα αντίστοιχα ποσά για κινηματογραφικές προβολές 3D διαμορφώνονται σε 10 και 9 ευρώ.

Με την επιταγή (voucher) οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση ή την ταινία της επιλογής τους από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, χωρίς να καταβάλουν κανένα επιπλέον ποσό.

Για πρώτη φορά φέτος στο πρόγραμμα συμμετέχουν και κινηματογραφικές επιχειρήσεις, διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων και ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες, καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς, επισημαίνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT