Εξαπατούσαν στοιχηματική εταιρεία και έβγαλαν πάνω από 200.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις

Εξαπατούσαν στοιχηματική εταιρεία και έβγαλαν πάνω από 200.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις

Τα μέλη της οργάνωσης εξαπατούσαν τη στοιχηματική εταιρεία μέσω της μεθόδου «bonus abuse»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, τα μέλη της οποίας από το 2020 πραγματοποιούσαν απάτες σε βάρος διαδικτυακής στοιχηματικής εταιρείας, με τη μέθοδο «bonus abuse» στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν χθες, δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεση, πλαστογραφία, παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Εχουν ταυτοποιηθεί ακόμη επτά μέλη, τα οποία αναζητούνται.

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες και έγγραφα, άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς, εξέδιδαν κάρτες που ήταν συνδεδεμένες με αυτούς τους λογαριασμούς και εγγράφονταν ως «παίκτες στοιχήματος» στην εν λόγω στοιχηματική εταιρεία.

Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι το bonus εγγραφής και τον ταυτόχρονο στοιχηματισμό σε γεγονότα διπλού πιθανού αποτελέσματος, έβγαλαν πάνω από 200.000 ευρώ.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους είχαν δημιουργήσει 529 τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ είχαν συνδέσει 596 κάρτες με λογαριασμούς και καταρτίσει 619 προπληρωμένες κάρτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT