Θεσσαλονίκη: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω» υποστηρίζει ο 44χρονος Νορβηγός

Θεσσαλονίκη: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω» υποστηρίζει ο 44χρονος Νορβηγός

Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς ο 44χρονος Νορβηγός που δολοφόνησε τον 32χρονο αστυνομικό

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω» φέρεται να κατέθεσε κατά την αστυνομική προανάκριση ο 44χρονος Νορβηγός, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι παλάμης τον 32χρονο αστυνομικό, σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, όπου το θύμα διασκέδαζε -εκτός υπηρεσίας- με τον κουμπάρο του. 

Ο δράστης, κατά πληροφορίες, δήλωσε συντετριμμένος μόλις πληροφορήθηκε για τον θάνατο του αστυνομικού, ενώ ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Περιγράφοντας τον διαπληκτισμό με τον κουμπάρο και του αστυνομικού, που προηγήθηκε της θανατηφόρας επίθεσης σε βάρος του 32χρονου, ο 44χρονος υποστήριξε ότι δεν τον ξεκίνησε αυτός. Φέρεται δε να είπε ότι και ο ίδιος δεχόταν χτυπήματα, αναπτύσσοντας τον ισχυρισμό της άμυνας. 

Επιπλέον, ανέφερε στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής που τον εξέτασαν ότι βρίσκεται τουλάχιστον 9 χρόνια στην Ελλάδα και πως ζει με μία σύνταξη που του χορηγεί το νορβηγικό κράτος για λόγους ψυχικής υγείας. 

Ο 44χρονος αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί της Παρασκευής στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες. 

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται έκθεση του ιατροδικαστή Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατέγραψε το θανατηφόρο τραύμα που έφερε το θύμα στον λαιμό. Ακόμη περιλαμβάνονται μαρτυρίες για το τι ακριβώς συνέβη και ο 44χρονος συνεπλάκη με τον 32χρονο, με την προσθήκη μαρτυριών σχετικά με τη συμπεριφορά του Νορβηγού στην περιοχή το προηγούμενο διάστημα.

Ιατροδικαστική έκθεση: «Εκτεταμένη αιμορραγία»

Εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου» φέρεται να είναι, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η αιτία θανάτου του 32χρονου αστυνομικού που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι παλάμης από 44χρονο Νορβηγό, μέσα σε μπιραρία στη Θεσσαλονίκη.

Με βάση τα ευρήματα του ιατροδικαστή, η τρώση αγγείου συνδέεται με το χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος, ενώ ο θάνατός του υπήρξε ακαριαίος. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του Νορβηγού δράστη από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, το φονικό μαχαίρι έχει κατασχεθεί και είναι τύπου «push dagger».

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο μαχαίρι χαρακτηρίζεται ως «κρυφό όπλο» καθώς έχει σχεδιασθεί για να κρατιέται στο χέρι με κλειστή παλάμη.

Με το ίδιο μαχαίρι ο δράστης τραυμάτισε στα κάτω άκρα τον κουμπάρο του αστυνομικού, με τον οποίο λογομάχησε για ασήμαντη αιτία, πριν επιτεθεί στον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει και να χωρίσει τους δύο άνδρες.

Ο 44χρονος, που διαμένει τα τελευταία 9 χρόνια στην Ελλάδα λαμβάνοντας επίδομα από το νορβηγικό κράτος, κρατείται και θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό

Το φονικό έγινε γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα και, σύμφωνα με μαρτυρίες, προηγήθηκε διαπληκτισμός του 44χρονου με τον κουμπάρο του αστυνομικού.

Στη συνέχεια του λεκτικού επεισοδίου, ο Νορβηγός τραυμάτισε με μαχαίρι τον κουμπάρο στο πόδι και τότε επενέβη ο 32χρονος, που διασκέδαζε εκτός υπηρεσίας στο ίδιο μπαρ, με συνέπεια να δεχθεί επίθεση με το ίδιο μαχαίρι.

Αμέσως μετά το συμβάν, ειδοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικοί που βρίσκονταν σε παρακείμενο οίκημα, όπου είναι η έδρα των ΜΑΤ, και συνέλαβαν τον δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τέλεση του φονικού βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και γι′ αυτόν τον λόγο υποβλήθηκε στις σχετικές αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Την ίδια ώρα, ο κουμπάρος του αστυνομικού, επίσης 32 ετών, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-12-2023), εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, 44χρονος αλλοδαπός επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) σε βάρος δύο 32χρονων ημεδαπών τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν εξ αυτών στην αριστερή τραχηλική χώρα και σοβαρά τον έτερο στα κάτω άκρα.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 44χρονο δράστη.

Επιπλέον, στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους ανωτέρω αστυνομικούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή