Φυλακές Κορυδαλλού: Επείγουσα πειθαρχική εξέταση για διαρροή φωτογραφιών κρατουμένων

Φυλακές Κορυδαλλού: Επείγουσα πειθαρχική εξέταση για διαρροή φωτογραφιών κρατουμένων

Οι φωτογραφίες διέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κινητό που κατείχε παράνομα κρατούμενος, ενώ στο «μικροσκόπιο» τίθεται και η ύπαρξη πιθανών πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των υπαλλήλων του σωφρονιστικού καταστήματος

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, για τη διαρροή φωτογραφιών από τις φυλακές Κορυδαλλού, ζήτησε από τη Δικαιοσύνη η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, ζητήθηκε η συνδρομή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δημοσιοποιήθηκε οπτικό υλικό από γεύμα κρατουμένων στο σωφρονιστικό κατάστημα, στις 25 Δεκεμβρίου.

Οι φωτογραφίες διέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κινητό που κατείχε παράνομα κρατούμενος, ενώ στο «μικροσκόπιο» τίθεται και η ύπαρξη πιθανών πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των υπαλλήλων στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δόθηκε επίσης εντολή για άμεση διενέργεια έρευνας στα κελιά των κρατουμένων που εικονίζονται στο σχετικό φωτογραφικό υλικό, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων, στη μια εκ των οποίων ήταν αποθηκευμένη η φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας.

Φυλακές Κορυδαλλού: Επείγουσα πειθαρχική εξέταση για διαρροή φωτογραφιών κρατουμένων-1

Τέλος, με ευθύνη του επόπτη εισαγγελέα του σωφρονιστικού καταστήματος, έχει εκκινήσει σχετική πειθαρχική διαδικασία για τους κρατούμενους που απεικονίζονται στην επίμαχη φωτογραφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή