Στο Ρέθυμνο οι πρόσφυγες που διασώθηκαν ανοιχτά της Γαύδου

Στο Ρέθυμνο οι πρόσφυγες που διασώθηκαν ανοιχτά της Γαύδου

Συνελήφθη ένας 43χρονος, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους αλλοδαπούς ως ο διακινητής του σκάφους

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Ρέθυμνο θα φιλοξενηθούν οι 29 αλλοδαποί που εντοπίστηκαν χθες το πρωί, ύστερα από ενημέρωση των λιμενικών αρχών, στην Παλαιόχωρα Χανίων και την Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι αλλοδαποί, που είχαν ξεκινήσει από παραλία πλησίον της περιοχής «KAMBUT» Λιβύης, με προορισμό την Ελλάδα, βρίσκονταν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 16,5 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου και, αφού περισυνελέγησαν, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης και από εκεί σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Ρεθύμνου.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, το οποίο διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 43χρονος -αναγνωρίστηκε από τους αλλοδαπούς επιβάτες του σκάφους ως ο διακινητής- για παράνομη είσοδο και έξοδο από τη χώρα, σε συνδυασμό με παραβάσεις για συναυτουργία και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, ενημέρωσε πως οι κατά δήλωση Αιγύπτιοι μετανάστες φιλοξενούνται στο Παλιό Λιμεναρχείο του Παλαιού Λιμένα Ρεθύμνου. «Μεταφέραμε καινούργια στρώματα από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου και παρέχουμε στους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους κάθε δυνατή μέριμνα για να είναι καλά το διάστημα φιλοξενίας. Εχουν όλοι τους τακτοποιηθεί, έγιναν τα απαραίτητα τεστ και εξετάσεις ιατρικές, έχουν πλήρη σίτιση και αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά θα αναχωρήσουν για την Αθήνα. Τους φιλοξενούμε στο Ρέθυμνο διότι οι κατασκηνώσεις Καλαθά Χανίων είναι πλήρεις και δεν υπήρχε άλλος χώρος».

Ευχή της κυρίας Λιονή, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι «…να πάψουν οι πόλεμοι σε ολόκληρο τον κόσμο και να δημιουργηθούν συνθήκες για να εξαλειφθεί ο πόνος και η φτώχεια ώστε να μην αναγκάζονται οι άνθρωποι να εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους και να υπάρχουν συνεχώς αυτές οι ροές προσφύγων και μεταναστών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή