Θάνατος 29χρονου αστυνομικού: Τρίτη σύλληψη για την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο

Θάνατος 29χρονου αστυνομικού: Τρίτη σύλληψη για την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο

Ο 18χρονος που σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη ένας 18χρονος για την καταδίωξη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού της ΔΙ.ΑΣ στον Ασπρόπυργο.

Πρόκειται για την τρίτη σύλληψη που πραγματοποιείται για την εν λόγω υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας 18/12 είχε συλληφθεί ένας 20χρονος Ρομά που μαζί με άλλους τρεις είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κλοπή οχημάτων.

Την επόμενη ημέρα, στις 19 του μήνα είχε συλληφθεί ένας 17χρονος στο Πέραμα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συλληφθεί και κατά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα τον Οκτώβριο του 2021, όπου είχε χάσει τη ζωή του ένας 20χρονος Ρομά από πυρά αστυνομικών.

Το χρονικό

Οι τέσσερις δράστες από το βράδυ της Κυριακής 17/12, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας 18/12, όπως διαπιστώθηκε, είχαν κλέψει τέσσερα οχήματα από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής.

Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς.

Στη συνέχεια, επί της Λεωφόρου Αθηνών με κατεύθυνση τον Ασπρόπυργο, περίπου στο 14ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, ο 20χρονος έχασε τον έλεγχο του κλεμμένου οχήματος και συγκρούστηκε με άλλο κλεμμένο όχημα, που οδηγούσε συνεργός του, με συνέπεια να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί, αφού προσέκρουσε στο διαχωριστικό, ενώ το άλλο όχημα με τον οδηγό διέφυγε.

Μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που καταδίωκε το όχημα, προσέκρουσε πάνω σε περιπολικό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας και τον βαρύ τραυματισμό του συνοδηγού. Παράλληλα, τραυματίσθηκε ελαφρά το πλήρωμα του περιπολικού και προκλήθηκαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή