Αγαπηδάκη για κορωνοϊό: Να ακολουθήσουμε τις συστάσεις για χρήση μάσκας και εμβολιασμό

Αγαπηδάκη για κορωνοϊό: Να ακολουθήσουμε τις συστάσεις για χρήση μάσκας και εμβολιασμό

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η αύξηση που καταγράφεται αφορά στις απλές κλίνες. Δεν υπάρχει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι ολιγοήμερης νοσηλείας και οι άνθρωποι παίρνουν εξιτήριο. Επίσης έχει αυξηθεί η χορήγηση των αντιικών», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων από κορωνοϊό.

Μιλώντας στο Ertnews, τόνισε ότι «αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν έγκαιρα τα συμπτώματα και έτσι δεν έχουμε βάρος στους δείκτες, όπως είχαμε πέρυσι. Για παράδειγμα πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο το τελευταίο δεκαπενθήμερο είχαμε 121 διασωληνώσεις, τώρα έχουμε μόλις 49, ενώ είχαμε 339 θανάτους. Φέτος έχουμε 140. Μας ικανοποιούν αυτά; Το είπα και το πρωί. Οχι. Διότι όταν έχουμε αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης, εμβολιασμό και αντιική αγωγή, δεν θα έπρεπε να χάνουμε κανέναν άνθρωπο».

«Φέτος έχουμε την εξής ιδιαιτερότητα που δεν την είχαμε πέρυσι. Εχουμε αυξημένη κυκλοφορία του ιού της γρίπης, ενώ πέρυσι δεν είχαμε τόση και παρ’ όλα αυτά έχουμε πολύ λιγότερους θανάτους και λιγότερες διασωληνώσεις. Και αυτό συμβαίνει γιατί όλοι έχουμε εκτεθεί τα προηγούμενα χρόνια με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με τον εμβολιασμό, με νόσηση έναντι του κορωνοϊού», συμπλήρωσε.

«Το να γίνεται μια κανονικοποίηση του κορωνοϊού έχει και αρνητικές επιπτώσεις. Εμείς συζητάμε γι’ αυτά και συνεχίζουμε να συζητάμε γι’ αυτά, διότι πρέπει πραγματικά να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά και είναι απλά. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να καταφύγουμε σε πρόστιμα. Μπορούμε όλοι να ακολουθήσουμε τις συστάσεις του ΕΟΔΥ. Εγώ βλέπω ότι περισσότεροι άνθρωποι μες στις γιορτές χρησιμοποίησαν μάσκα στο μετρό. Περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν σιγά σιγά γιατί υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία των αναπνευστικών ιών. Δεν είναι μόνο ο Covid, είναι κάτι σημαντικά και απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να αποφύγουμε τη νόσο», είπε.

Απαντώντας για την αναστολή των επισκεπτηρίου σε δύο νοσοκομεία –στα Γιάννενα και στην Πτολεμαΐδα– λόγω κορωνοϊού, απάντησε: «Υπάρχει εδώ και χρόνια, από τότε που ξεκίνησε ο Covid στην κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει τα μέτρα, η δυνατότητα θεσμοθετημένα στις μονάδες λοιμώξεων των νοσοκομείων κατά περίπτωση να μπορούν να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να νοσηλεύονται ιδιαίτερα ευάλωτοι ασθενείς, ή να συντρέχουν άλλοι λόγοι. Στο πλαίσιο αυτό παίρνονται αυτές οι αποφάσεις. Δεν αφορούν κάτι γενικότερο. Ομως, ξαναλέω, υπάρχει ισχυρή σύσταση από τις προηγούμενες ημέρες για χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους υγείας, σε όλες τις δομές υγείας, είτε αφορούν νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, οπουδήποτε και βέβαια στους χώρους που έχουμε υψηλό συνωστισμό, όπως και τον καλό αερισμό των χώρων, τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT